Obavijesti

Sport

Komentari 109

'Kazne Mandžukiću i Šimuniću saznat ćemo kroz dva dana...'

'Kazne Mandžukiću i Šimuniću saznat ćemo kroz dva dana...'
5

Direktor svih reprezentacija Hrvatskog nogometnog saveza, Zorislav Srebrić, rekao nam je kako odluku Fife o sankcijama za naše nogometaše očekuje kroz dva dana

VIDEO

Za sada vam mogu reći kako ćemo odluku Disciplinske komisije Fife i eventualne sankcije za naše reprezentativce Josipa Šimunića i Marija Mandžukića doznati za dan ili dva, kazao je direktor svih reprezentacija HNS-a Zorislav Srebrić. 

Marija Mandžukića čeka kazna zbog crvenog kartona na uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija s Islandom, a Josipa Šimunića zbog rasističkog istupa nakon iste utakmice na Maksimiru i povika "Za dom" preko mikrofona.

Disciplinska komisija Fife zasjedala je u srijedu i potvrdili su nam kako su disciplinski slučajevi dvojice hrvatski reprezentativaca bili na dnevnom redu. Iz ureda za odnose s javnošću rekli su nam kako će odluke Disciplinske komisije prvo objaviti strankama u procesu, savezu, a potom i na svojoj službenoj stranici.

- Disciplinski slučajevi Marija Mandžukića i Josipa Šimunića su na dnevnom redu današnjeg sastanka Disciplinskog odbora. Isto tako, odluke Disciplinske komisije prvo ćemo objaviti igračima - rekla nam je glasnogovornica Fife, Cilla Duncan.

Mariju Mandžukiću zbog crvenog kartona na utakmici s Islandom prijeti jedna do tri utakmice kazne. Fifa je bila blaga prema francuskom nogometašu Laurentu Koscielnyju koji je zbog crvenog kartona na utakmici s Ukrajinom dobio samo jednu utakmicu suspenzije. Vidjet ćemo hoće li Fifa biti blaga i prema Mandži.

Josip Šimunić mogao bi dobiti puno veću kaznu. Fifa je protiv Dinamovog stopera podnijela disciplinski postupak zbog neprimjerenog ponašanja. Šimunić je već kažnjen s 25.000 kuna nakon prekršajne prijave koju je protiv njega podnijelo Zagrebačko općinsko državno odvjetništvo, a od Fife bi mogao dobiti čak šest utakmica suspenzije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...