Obavijesti

Sport

Komentari 38

Kaznite ga napokon! Oderao je Mandžu pa unakazio Van Dijka

Kaznite ga napokon! Oderao je Mandžu pa unakazio Van Dijka

ČETIRI INCIDENTA Prije dvije godine Pickford je poderao nogu Mandžukića, a dva mjeseca kasnije i dres Ingsa nakon što ga je zakačio nogom po leđima. Uletio je i na stopalo Allija. Van Dijk je nova žrtva

VIDEO

Jednom može biti slučajno, i nakon drugog puta progledat će se kroz prste. Ali kada treći ili četvrti put napravite istu stvar... E, onda se već u pitanje dovodi namjera. Golman Evertona Jordan Pickford grubo je startao na stopera Liverpoola Virgila van Dijka u Merseyside derbiju i potrgao mu križne ligamente zbog čega će Nizozemac pauzirati šest mjeseci.

POGLEDAJTE VIDEO: Zagrljaj Lovrena i Kloppa

Pokretanje videa...

Zagrljaj Lovrena i Kloppa 01:07

Liverpool je tražio penal nakon grubog starta golmana Evertona, no ispalo je da je dobio mačka u šeširu - Van Dijk je bio u zaleđu pa je Pickford prošao čak i bez kartona!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
FILE PHOTO: Premier League - Everton v Liverpool

No, sada bi se mogao dogoditi presedan. Kako pišu engleski mediji, Pickfordu prijeti kazna od tri utakmice iako ga sudac Michael Oliver nije isključio na utakmici. Liverpool je, naime, tražio od sudačke organizacije pojašnjenje oko te odluke, ali i poništenog gola Jordana Hendersona u nadoknadi zbog zaleđa od kojeg centimetra.

Engleski nogometni savez može poduzeti mjere retrospektivno onda kada su suci zakazali i previdjeli određene situacije. A to se dogodilo u trenutku kada je VAR sudac David Coote pregledavao snimku zbog mogućeg penala, ali propustio vidjeti krvnički start Pickforda.

Premier League - Everton v Liverpool Premier League - Everton v Liverpool

Budući da je svrha VAR-a ukazati na potencijalni crveni karton, više nego sugerirati prekršaj za žuti, Pickfordu prijeti kazna koja bi barem djelomično namirila bijes crvene strane Liverpoola.

"Razočaran sam, ali čvrsto vjerujem da u poteškoćama leži prilika i da ću se, s Božjom pomoći, vratiti bolji, spremniji i jači nego prije. U nogometu se, kao i u životu, sve događa s razlogom. Važno je držati glavu gore i kad su usponi i kad su padovi", napisao je Van Dijk na Twitteru, ne spomenuvši golmana Evertona.

Nagazio Mandžu, Ingsu poderao dres

A neoprezni startovi Jordanu Pickfordu nisu nepoznanica. Prije dvije godine u samo dva mjeseca uspio je 'probiti' Mandžukićevu nogu i rasparati dres Ingsa - nogama!

Premier League - Everton v Southampton
Premier League - Everton v Southampton

Tako je zahvatio našeg Marija Mandžukića na utakmici Hrvatske i Engleske na Svjetskom prvenstvu da bi dva mjeseca kasnije udario kopačkom u leđa Dannyja Ingsa na susretu Southamptona i Evertona.

England v Croatia, FIFA 18 World Cup Semi Final, Moscow. England v Croatia, FIFA 18 World Cup Semi Final, Moscow.

- Što je? Ustani, glupane - vikao je Pickford Mandžukiću, a nakon utakmice bilo je jasno što je: poderao mu je potkoljenicu na dva mjesta.

Nešto kasnije, u prosincu, otvorenim đonom išao je na gležanj Delea Allija u utakmici Evertona i Tottenhama (2-6). Srećom, ofenzivac Spursa uspio je malo izmaknuti nogu da ne nastrada.

Everton v Tottenham Hotspur - Premier League - Goodison Park

Pickforda prati neka luda sreća jer situaciju niti sada nije vidio Michael Oliver.

No, kako sada stvari stoje, pravda bi trebala biti zadovoljena i engleski golman trebao bi dobiti suspenziju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu