Obavijesti

Sport

Komentari 34

Kek: Igračima toliko vjerujem da u igru mogu staviti bilo kog

Kek: Igračima toliko vjerujem da u igru mogu staviti bilo kog
7

Obećao sam pravu Rijeku. Nije bilo nimalo lako, ali mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili. Derbi je uvijek težak. Hvala navijačima, evo im dar od nas, rekao je trener Rijeke Matjaž Kek

VIDEO

Rijeka je pobijedila Hajduk u Jadranskom derbiju 2-0. Golove su zabili Maleš i Gavranović, a Riječani su se primaknuli korak bliže svojem prvom, povijesnom naslovu prvaka Hrvatske. Matjaž Kek bi tako mogao postati prvi trener koji je zaustavio domanciju Dinama posljednjih godina.

- Obećao sam pravu Rijeku. Nije bilo nimalo lako, ali mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili. Derbi je uvijek težak. Hvala navijačima, evo im dar od nas. Sad nas čeka Koprivnica i još jedna utakmica s velikim ulogom. Žao mi je samo što nam je u drugom poluvremenu nedostajalo malo drskosti. Bili smo kao na dizelu, ali moram razumjeti svoje igrače - rekao je Kek pa dodao:

- Ne bih nikoga posebno isticao, ali ako moram reći izdvojit ću Matu Maleša. On je pokazao srce i želju. Pravi kapetan. Odveo nas je do pobjede.

Gorgon je ozlijeđen. Kakva je situacija s njime?

- Znali smo da neće igrati cijeli tjedan. Igrači mi ulijevaju toliko povjerenje na treningu da mogu bilo koga staviti da igra. Pa Chelseaju je naslov donio igrač koji je odigrao samo 112 minuta (Michy Batshuayi op. a.). Da se to dogodilo kod nas, to bi bilo čudo.

Trener Hajduka imao je razloga za nezadovoljstvo.

- Znali smo da će biti teško. Primli smo dva gola iz dvije pogreške. Tek smo u drugom poluvremenu počeli stvarali prilike. Pokušali smo zabiti i vratiti se u utakmicu, ali nismo uspjeli. Još smo izgubili tri igrača zbog kartona - nezadovoljan je bio trener Hajduka Joan Carrillo.

A kako i ne bi. Osijek se pobjedom protiv Slavena ponovo bodovno izjednačuje s 'bijelima' u borbi za treću poziciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti