Obavijesti

Sport

Komentari 3

Kek: Opet smo se malo opustili kad ne treba, to je naša psiha...

Kek: Opet smo se malo opustili kad ne treba, to je naša psiha...
1

Pripremili smo dvije, tri varijante u kojima bi oni mogli igrati, ali razmišljali smo o tome kakvim dodavanjima mi možemo doći do prilika, rekao je trener Rijeke Matjaž Kek poslije velike pobjede

VIDEO

Rijeka je u austrijskoj prijestolnici stigla do prve pobjede (3:1) u Europskoj ligi. Hrvatski prvak je odigrao kvalitetnu utakmicu, bio bolja momčad, pa pogocima Gavranovića (2) i Kvržića stigao do vrijedne pobjede...

Evo što je poslije velike pobjede rekao trener Rijeke Matjaž Kek.

- Utakmica je bila važna i za jednu i za drugu momčad. Rijeka je bila bolja. Nije to bilo ništa posebno Austria je jaka na Prateru. Ali kažem, bio je to dobar moment kod prva dva gola - rekao je Kek za početak pa nastavio:

- U drugom poluvremenu smo se opustili, to je ta naša glava, izađemo iz ritma... Ali odigrali smo dobro nakon utakmice s Istrom, nismo ni razmišljali o Austriji, mislili smo samo o svojoj igri. Pripremili smo dvije, tri varijante u kojima bi oni mogli igrati, ali razmišljali smo o tome kakvim dodavanjima mi možemo doći do prilika - rekao je Matjaž Kek nakon utakmice za HRT.

Rijeka je ostala bez Eleza koji je šepajući napustio teren u 70. minuti.

- Imali smo dva tri problema s ozljedama. Nažalost, sada smo izgubili i Eleza na neko vrijeme.

Iznenadila je Kekova odluka da u prvu momčad stavi Acostyja, a Ganac je odigrao jako dobro i pokazao se punim pogotkom za ovo gostovanje.

- Jednom pogodiš s igračem, drugi put ne. Trenirao je kvalitetno, bio je svjež, a kad imaš igrača u kadru, onda ga želiš i iskoristiti. Bio je opasan, posebno u prvom poluvremenu. Ali, teško je izdržati utakmice.

- Čestitke igračima i hvala navijačima, pobjeda protiv Austrije u Beču je vrijedna pobjeda.

Milan i AEK su odigrali 0:0.

- Ne zanima me to.

Rijeku za vikend čeka utakmica s Osijekom koji je u prošlom kolu remizirao na Maksimiru.

- Izuzetno teška utakmica. Osijek je imao vremena pripremiti se. Dolaze u dobrom raspoloženju nakon dobre utakmice u Maksimiru. Mi moramo razmišljati o oporavku. Znali smo u kakav ritam ulazimo... Bilo je tu i vanjskih čimbenika, izgubili smo u Istri, ali ovdje pobjeda nije dolazila u pitanje - završio je trener Rijeke.

- Opet je bilo dosta naših navijača, hvala im na podršci. Došli smo u Beč po bodove, znali smo kako moramo igrati ako želimo pobijediti ovdje. U prvom dijelu smo dobro reagirali, zabili ta dva gola, a onda se nepotrebno povukli u nastavku. Austria Beč je krenula na sve ili ništa, mi opet dobili gol iz prekida. I to nas ove sezone stvarno muči - rekao je Filip Bradarić, pa nastavio:

- Svima smo pokazali da Rijeka i ove sezone može igrati dobar nogometa. Dohvatili smo ta tri važna boda, vratili samopouzdanje i sada se moramo dobro odmoriti jer nas već u nedjelju čeka veliki derbi s Osijekom.

Jeste li prerano pomislili da je sve gotovo?

- Ne, nismo. To je nogomet, svi znamo da nije gotovo dok sudac ne odsvira kraj. Kažem, muče nas ti prekidi, ali smo pobijedili i to je najbitnije. No, postoji još stvari na kojima moramo poraditi. Znali smo da oni nisu agresivni u sredini, ali da se vole nadigravati. Stisnuli smo ih, oni nisu uspjeli razviti svoju igru, to smo dobro iskontrolirali. Oni su u prvom dijelu imali samo jednu prigodu iz nekog ubačaja. Mi se dižemo i sada je sve otvoreno za prolaz dalje.

Milan i AEK su remizirali.

- Nisam znao, ali mi gledamo sami sebe. Pokazali smo već nekoliko puta kako imamo kvalitetu i možemo igrati protiv europskih momčadi. Mi se i dalje sa svima idemo nadigravati, potući sa svima pa vidjeti gdje će nas to dovesti - završio je Bradarić.

Junak utakmice bio je Mario Gavranović.

- Dobro smo ušli u utakmicu, poveli i jako dobro igrali u oba smjera. Nismo dobro ušli u nastavak, Austria nas je pritisnula, a mi više nismo toliko izlazili u presing. Na kraju smo se sami doveli u onakvu situaciju, ali zadovoljni smo, osvojili smo tri boda - rekao je Mario Gavranović, pa dodao:

- Pritisak? Naravno da osjećate pritisak kada u dvije utakmice ne uzmete niti bod, a oba ste puta bili vrlo blizu. Da, bilo je pritiska. No, sada smo odigrali dobru utakmicu. Sada se moramo odmoriti, regenerirati i pripremiti za Osijek. I tu se moramo iskupiti za onaj kiks iz Pule.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...