Obavijesti

Sport

Komentari 121

Kek: Simpatizirao sam Hajduk u mladosti, gušt ga je svladati

Kek: Simpatizirao sam Hajduk u mladosti, gušt ga je svladati
1

Mislim da smo zasluženo dobili, naročito je bilo dojmljivo prvo poluvrijeme. Karton je promijenio odnos snaga, vidljivo je da neki naši igrači nisu spremni za 90 minuta, rekao je Slovenac

VIDEO

Čestitke Rijeci na zasluženoj pobjedi. Mi smo u prvom poluvremenu jako loše ušli u utakmicu, Rijeka je nametnula visoki ritam, tako da smo na koncu bili jako sretni što smo zadržali mrežu netaknutom, rekao je trener Hajduka Damir Burić nakon poraza 1-0 u Jadranskom derbiju na Rujevici protiv Rijeke.

- Nakon završetka prvog poluvremena mislili smo da je Rijeka ispucala svoje šanse, no vrlo brzo smo primili jeftin gol. Iako imamo dosta visokih igrača, Rijeka je često prijetila iz kornera. Osim njihovog jako dobrog izvođenja prekida, i naši su se igrači krivo postavljali i domaćin je to iskoristio - dodao je Šolta.

- Nakon toga počeli smo igrati bolje. Pružili smo šansu mnogim mladim igračima, i danas je bilo jako puno 20-godišnjaka, trudili su se, davali sve od sebe pa je tako priliku dobio i Frane Vojković. Ovo je za mlade igrače veliko iskustvo.
 
Matjaž Kek opet je nadmudrio Damira Burića.

- Mislim da smo zasluženo dobili, naročito je bilo dojmljivo prvo poluvrijeme. Karton je promijenio odnos snaga, vidljivo je da neki naši igrači nisu spremni za 90 minuta. Hajduk je uvijek Hajduk, uvijek ga je slatko dobiti - rekao je slovenski stručnjak.

Točno tri godine ste trener Rijeke.

- Valjda sam prohodao, sada ću u vrtić krenuti - nasmijao se Kek.

Danas ste pokazali puno više emocija nego inače.

- Volim pobijediti Hajduk. Uvijek kad si imao simpatije prema nekom klubu u mladosti, gušt ga je u zrelim godinama pobijediti. Igrači su izgarali, unijeli su sebe u utakmicu. I ja sam čovjek od krvi i mesa, neki viču, neki stisnu šake, ja sam od gušta čestitao igračima.

Jeste li ikad vidjeli lošiji Hajduk?

- Nemojte ih podcjenjivati. Uvijek je to derbi, koji ima svoje zakone. Ova Hajdukova mladost je sposobna odigrati utamicu s puno inspiracije, takvo pitanje podcjenjuje i Hajduk i našu pobjedu.

Mate Maleš ponovno je dobio crveni karton.

- Treba imati više takta, više pameti, ovako ostaviti momčad na cjedilu je neodgovorno. Malo mi to već ide na živce.

Stefan Ristovski bio je dobar, svidio se.

- Meni nije, zbog toga što ima dva lica. Ono prvo dobro, i ono drugo s puno rezerve, balkanski mentalitet - kazao je Kek.

- Možda se nama zbog toga i svidio - konstatirao je kolega.

- Znam, pa odakle smo mi svi skupa, nismo iz Afrike.

Nakon utakmica s Dinamom i Hajdukom može li se konstatirati kako vaša momčad još uvijek nije spremna za utrku s Dinamom, odnosno, hoćete li biti zadovoljni igrom kad se dobra izvedba produži na 60, 75 minuta?

- Volim igrati s puno agresije, kontakta, kada imamo brzi prijelaz u napad. To je moja nogometna filozofija. Ne možeš isto igrati u Maksimiru i kući protiv Hajduka. Neki su igrači kasnili s pripremama, neki su ozlijeđeni. Kako ćemo mi rasti i kako će agresija i trka rasti, Rijeka će se dizati i pokazati ono što smo nekad igrali - zaključio je Matjaž Kek.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše