Obavijesti

Sport

Komentari 16

Kek: Uplašili smo se Dinama; Cvitanović: Ovo je bio spektakl

Kek: Uplašili smo se Dinama; Cvitanović: Ovo je bio spektakl
1

Rekao sam igračima neka prihvate energiju s tribina i daju sve od sebe. Realizacija nije dobra, pa tri utakmice nismo zabili gol, rekao je trener Rijeke Matjaž Kek

VIDEO

Rijeka je u - krizi. To više nije tajna. Nogometaši Matjaža Keka upisali su i drugi uzastopni poraz, hrvatskog prvaka nakon Osijeka srušio je i Dinamo. No, ovoga puta u njihovoj "kući" - na Rujevici.

- Čestitam Dinamu na zasluženoj pobjedi, u prvom dijelu nismo bili odlučni niti agresivni. A kvalitetan suparnik to uvijek iskoristi. U nastavku smo digli ritam, pokušali promjenama doći do gola. Pojačali smo pritisak nakon isključenja Lecjaksa, ali kada toliko ne zabijete, morate čestitati suparniku na pobjedi - rekao je Matjaž Kek, pa nastavio:

- Veliko hvala navijačima na podršci, to je bitno za ekipu. Momčad je htjela, išli smo naprijed, ali kada takve stvari ne zabijete - morate izgubiti. U prvom dijelu su nam stoperi vodili igru pa to nije bilo dobro. A u suparnički kazneni prostor ulazi nas premalo. Puno smo toga probili po boku, ali me zabrinjava zašto imamo takav respekt, pa čak i strah. Rekao sam igračima neka prihvate energiju s tribina i daju sve od sebe. Realizacija nije dobra, pa tri utakmice nismo zabili gol!

Slovenski je stručnjak nastavio:

- Pred nama je puno rada, moramo se smiriti. Pronaći opet agresivnost i brzinu, a onda će doći sve ostalo. No, veseli me podrška ekipi koja je to zaslužila. Pao je i taj mit Rujevice, Dinamo je ovo zaslužio. Najmanji problem je bio sudac, to nije sporno. Kod nas nema nikakve drame, preuzet ćemo odgovornost. Prije svega ja, pa ja sam trener. Dinamo je nama čestitao na duploj kruni, mi sada moramo čestitati njima. I to je realnost, s time nemam problema.

Ima li ova Rijeka dovoljno kvalitete u igračkom kadru za ritam srijeda - subota do kraja kalendarske godine?

- Igrači koji daju sve od sebe imaju moju podršku, kad ekipa dođe do vrhunca, onda je uvijek sljedeći periodu zahtjevan. To zahtjeva puno dobrih odluka, treba vjerovati u ekipu, u naš rad. Čeka nas još osam europskih utakmica, čeka nas HNL gdje nitko neće 'leći' pred Rijekom, to je prilično zahtjevno. Imamo igrača, moraju dobiti minutažu. Mene najviše brine, e sad želim vidjeti ono 'Zajedno smo Rijeka'. Ne govorim to bez veze, rezultat je moja odgovornost, tu nema debate. Nema panike, ali moramo biti objektivni, znamo u kakvoj smo situaciji. Pred nama su veliki izazovi, za četiri dana stiže Pirej. Neće nam biti lako, ali možemo sve ovo prebroditi - završio je Matjaž Kek.

Kapetan Rijeke Filip Bradarić otkrio je neke razloge poraza.

- Dinamo je zasluženo pobijedio. S previše respekta i straha smo  ušli u utakmicu. Pokušali smo se vratiti i nismo uspjeli. Više nismo neporaženi na Rujevici i moramo dignuti glavu jer nas čekaju nove velike teške bitke.

Gostujući trener Mario Cvitanović rekao  je sljedeće:

- Prvo bih htio reći da sam sretan čovjek. Sretan jer sam bio dio ovakve utakmice, ovakvog spektakla europske razine, ali najviše sam sretan jer sam vidio jednu stvar, jedinu koju sam tražio od igrača: da budu sretni! Da izađu na travnjak s osmijehom i učine sebe i sve skupa sretnim. Evo, sada sam sretan čovjek - rekao je Dinamov trener Mario Cvitanović, pa nastavio:

- Svaka utakmica nosi svoje zahtjeve, svaki suparnik nosi zahtjeve. U svakoj utakmici imamo planove, ali stil i automatizmi moraju biti prepoznatljivi. Radimo na tome svakodnevno, kroz treninge i utakmice, to je ono što je dobro. I gdje mi moramo nastaviti, korak po korak. Nema euforije, nema nikakvog pretjeranog uzbuđenja, tek smo na početku priče. Na početku nečega što stvaramo. Neću izdvajati pojedince, svi su oni članovi Dinama. Od prvog pa do zadnjeg koji je ostao u Zagrebu. Svi smo ekipa.

Je li ovo najbolji Dinamo pod vašim vodstvom?

- Automatizmi su nešto za što treba vremena, ponekad vam suparnik dopusti nešto, ponekad svojom postavkom ili svojim prepoznavanjem situacija dolazite daleko. Proces stvaranja igre nije od danas do sutra, na tome inzistiram. Ne bih komentirao je li ovo naša najbolja igra do sada, ja kao trener ne gledam to tako. U svakoj utakmici, ma svakoj situaciji, moramo biti bolji nego u prethodnoj. Na tome moramo inzistirati, ostati ponizni i vjerovati.

Trener Dinama je završio:

- Želim sreću svim hrvatskim klubovima, Rijeci protiv Olympiakosa, sigurno bi za hrvatski nogomet puno značilo da nas što više bude u Europi. Od srca im želim svu sreću - završio je Cvitanović 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta