Obavijesti

Sport

Komentari 4

Kerum: Moramo poboljšati odnose s našim navijačima

Kerum: Moramo poboljšati odnose s našim navijačima
1

Predsjednik Svaguša radi odličan posao i još da popravimo odnose s navijačima, koji su naš 12. igrač, sve bi bilo u redu, uvjeren je gradonačelnik

VIDEO

Gradonačelnik Splita Željko Kerum uvjeren je kako će Hajduk u srijedu osvojiti Kup, no nije siguran hoće li osobno nazočiti utakmici u Šibeniku.
- Planirao sam ići, no kažu da je stadion mali i da nema puno mjesta, tako da još uvijek nisam odlučio. Bilo bi bolje da se uzvrat igrao u Splitu jer bi bilo više publike i ljepše bi proslavili osvajanje trofeja, za koji sam uvjeren da je 99 posto naš - kaže gradonačelnik, pomalo žalostan što Hajduk nije pobijedio Dinamo u derbiju.
- Šteta, Dinamo je bio loš i mogli smo ih dobiti.
Hajduk je i službeno ušao u program proslave jubilarnog rođendana, no gradonačelnik nije mogao obećati financijsku injekciju klubu čiji je većinski vlasnik.
Hajduk je dioničko društvo, čiji je grad Split većinski vlasnik danas, a sutra tko zna tko.
- Ja bih volio da sutra vlasnici budu navijači, no čudno je kako su propustili prigodu u preoblikovanju. Teško da će grad tako skoro financijski pomoći Hajduku jer je Hajduk djelomično i u privatnom vlasništvu, pa bi to netko mogao krivo protumačiti. Ali ako, ne daj Bože, Hajduk opet upadne u krizu, sigurno da će i grad pomoći - kaže Kerum, koji se zalaže za dodatno kresanje proračuna.
- Hajduk ima proračun od 50 milijuna kuna, ali ovakvi se rezultati mogu ostvariti i s 30 milijuna. Zašto bi neki igrači primali tri milijuna godišnje ako igraju loše ili su van forme? Postoje pravnici koji su stručni i koji će pronaći načina da se ti ugovori raskinu.
Unatoč svemu Kerum je zadovoljan aktualnim stanjem u klubu.
- Uvjeren sam da osvajamo Kup, te da ćemo na koncu biti drugi, značajno su smanjeni i troškovi. Predsjednik Svaguša radi odličan posao i još da popravimo odnose s navijačima, koji su naš 12. igrač, sve bi bilo u redu - uvjeren je gradonačelnik, koji je iznio i prijedlog kako pomiriti Svagušu s Torcidom.
- Sve je od početka otišlo u krivom smjeru i sad je to teško vratiti. No uvjeren sam da dobar rezultat i novinari svojim napisima mogu značajno utjecati na popravljanje odnosa.
Gradonačelnik se osvrnuo i na aktualna zbivanja.
- Ono što se dogodilo u Maksimiru je užas, nije dobro da onakve slike iz naše države odlaze u svijet. Vlada bi morala pooštriti mjere protiv huligana - smatra Kerum, koji je upitan i da kaže kako grad Split može pomoći da se utakmica Hrvatske i Grčke igra na Poljudu.
- Ne može grad pomoći koliko to može Slaven Bilić. On može najviše napraviti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled