Obavijesti

Sport

Komentari 159

Kerum otvorio dušu: Hajduk je 'gola kost', ništa tu nije ostalo

Kerum otvorio dušu: Hajduk je 'gola kost', ništa tu nije ostalo
4

'Taj Brbić je veliki stručnjak. Kakav stručnjak? Počeo je u hotelu kao nosač kufera, a u Hajduk ga je uhljebio Jako Andabak zato jer ga nije mogao plaćati u svojoj firmi'

VIDEO

Nakon duge medijske šutnje i života daleko očiju od javnosti, u kafiću pored ulaza na Poljud ukazao se gradonačelnik Splita Željko Kerum. Sjeo je s prijateljima na piće, a vidno ogorčen na sve što se događa u Hajduku, gradu i državi, u monologu nije štedio nikoga. Počevši od predsjednika Hajduka Marina Brbića, koji je izabran mimo njegove volje. 

- Taj Brbić je sada neki veliki stručnjak. Ma kakav stručnjak? Počeo je u hotelu kao nosač kufera, a u Hajduka ga je uhljebio Jako Andabak zato jer ga nije mogao plaćati u svojoj firmi. Nemojte s njim raditi intervjue, radi Hajduka. Grubo ga je vidjeti pred kamerama. Kad se upali kamera, trepće kao žmigavac - dobacio je Kerum novinarima za susjednim stolom i napravio tik licem, pokušavajući dočarati što misli. 

- Vi tog Brbića dižete u nebesa, a on nije uzeo garanciju za transfer Sharbinija i tko za što će biti s tim novcem. A što ako Hajduk ode u stečaj, kome će Arapi uplatiti novac koji duguju Hajduku?

Prijatelji su ga upozorili da ne govori takve stvari pred novinarima, jer će sve biti objavljeno, no Kerum se nije osvrtao. 

- Neka slušaju novinari, neka pišu... 

Druga meta bio je Jako Andabak. 

- On je dobar čovjek, ali se zbunio od kad je ušao u Hajduk i dobio medijsku pažnju. Kupio je dionice i izašao iz sjene i sad je on glavni, sve se njega pita. A što je s nama ostalima? Ja sam kupio dionica za pet milijuna kuna, a mene nema nigdje. Kao ni ostalih poput Tommyja, Dalekovoda.... Samo se čuje za Andabaka i ove što su kupili po jednu dionicu, ove što rade bunu po gradu - kazao je Kerum, misleći na Torcidu. 

- Nema od Hajduka ništa, ovo sve ulica vodi. Izgube od Istre i svi navijaju kao da je dobro, a kad je Svaguša pobjeđivao svi su bili protiv njega.

Na pitanje zašto ga je onda smijenio, Kerum je spremno odgovorio:

- Svaguša je bio najplodonosniji predsjednik u zadnjih pet godina. Da ga nisam smijenio obojica bi završili u zatvoru, svi su bili protiv nas. Ovo je linč, ovo što u Splitu radi ulica nije normalno. Ulica sve vodi, to je nemogući pritisak... - kazao je vidno potreseni Kerum, iz čijih očiju i držanja se moglo iščitati razočaranje i bijes.

- Sinoć sam gledao film o ruskom kralju Nikolaju II. Lenjin je ubio i njega i njegovu familiju. Tako su ubili i Gadafija. Digao je Libiju u nebo, a završio s ražnjem u guzici...

Ako je suditi po gradonačelnikovim riječima, Hajduku se loše piše. 

- Nema ništa od Hajduka. A kako će i biti. Tko će danas uložiti u Hajduka kad je Hajduk ''gola kost'', nemaju ni za struju ni za vodu. Više se iz Hajduka nema što ukrasti. Kako to da nitko nije spomenuo da čim se desi neki potencijalni priljev novaca u klub, odmah se pojavi deset sudskih sporova za naplatu. Kao da čekaju u redu iza kantuna. I onda se pitaju ljudi gdje su završili novci. Pa potrošeni su na sporove iz prošlosti. Nisu platili ljudima ima deset godina i moraju ih platiti danas - ustvrdio je Kerum, a na pitanje što će biti s gradskim dionicama, odgovorio: 

- Ja sam nebitan u ovom gradu, ne znam što se uopće meni obraćate. Eno vam moja zamjenica Anđelka Visković i šef SDP-a Ivo Baldasar, neka vam oni kažu. Moja zamjenica je otišla u opoziciju, a pitam se kako će Baldasar dobiti izbore u Splitu kad je glasao protiv Hajduka. 

Upitan za prognozu tko bi ga mogao naslijediti, Kerum je mrtav-hladan kazao:

- Grubišić će dobiti izbore ako ne umre.

U kafić je svratio i Hajdukov maser Domeniko Sisgoreo, kojega je Kerum upitao:

- Jesi li i ti na plaći u Hajduku?

- A što je to plaća? – našalio se Sisgoreo, aludirajući na činjenicu da im plaće već dugo klasne.  

- Imaš ti od HNS-a... - nije se dao Kerum, koji očito zna da Sisgoreo radi i kao maser reprezentacije. 

- Znači nisi ti ''gola kost''.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
Preminuo je 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua. 'Dozivao sam ga, ali mi ne odgovara...'
TRAGEDIJA U OBITELJI SLAVNOG BORCA

Preminuo je 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua. 'Dozivao sam ga, ali mi ne odgovara...'

Prerano za odlazak, ali ipak ga nema. Moj mali dječak, moj prijatelj, moj partner Kobe bio je pun života i radosti. Sada leži bez života, napisao je Ngannou