Obavijesti

Sport

Komentari 89

Slovenac dobio 700 kn kazne zbog vrijeđanja Ž. Keruma

Slovenac dobio 700 kn kazne zbog vrijeđanja Ž. Keruma
7

Splitski gradonačelnik Željko Kerum podivljao je pred kraj derbija. Skočio je i, da ga nisu zadržali ljudi oko njega, bilo bi svega. Kaže da ga je provocirao navijač...

Prekršajna sutkinja odredila je 700 kuna kazne Slovencu Damjanu Rovšeku (37) koji je na derbiju izvrijeđao gradonačelnika Keruma. Damjan nije bio raspoložen za razgovor o Kerumu i čime ga je tako isprovocirao

. "Moja poruka je da bi se politika trebala napokon maknuti iz nogometa.", kratko je rekao Damjan nakon noći provedene u policiji. Tamo su mu ispisali prijavu prema kojoj je drsko i bezobrazno izvrijeđao splitskog gradonačelnika i pokušao nasrnuti na njega. 

Fotografije međutim prikazuju razjarenog Keruma kojeg obuzdava pola svečane lože, dok Damjan mirno sjedi na svom mjestu. Kerum je policiji, sklonoj povjerovati svakoj njegovoj izjavi, kazao da je Slovenca samo htio zamoliti da prestane s vrijeđanjem. 

Damjan je sutkinji negirao da je Kerumu nekoliko puta rekao "Kerume, je... ti majku, nisi ti Hajduk. Prema njegovoj verziji Kerumu je dovikivao da je veći Hajdukovac od njega. 

Temperamentnog gradonačelnika je to razjarilo, pa se krenuo s njim fizički obračunati. Kerumu to doduše ne bi bio prvi put da se tuče zbog Hajduka. Incident su ovaj put spriječili zaštitari i svita iz lože. Iako je gradonačelnik na javnom mjestu iskazao zavidnu dozu agresije, policija nije našla za shodno da i njega prekršajno prijavi. Damjan je sutkinji priznao da je nakon sukoba presvukao majicu i pomiješao se s ostalim navijačima. Policajci na izlazu su ga ipak prepoznali i priveli. 

Prema pričanju Torcidaša, koji su sa Damjanom proveli noć u ćeliji, njegov sukob s Kerumom je starijeg datuma. Navodno su iskre frcale i prije par mjeseci kada je Damjan također minorizirao Kerumovu ljubav prema Hajduku. Gradonačelnikov kratki fitilj ovog puta je dogorio i umalo doveo do međunarodnog incidenta. Dan nakon derbija Kerum nije bio dostupan za komentar.

Uoči, tijekom i nakon derbija u Splitu policija je privela više od stotinu navijača.  Navodno se radi se o 66 Torcidaša i 55 BBB-a, a protiv njih 87 bit će podignut optužni prijedlog.  Zasad nema informacija o ozlijeđenima.