Obavijesti

Sport

Komentari 6

'Kewella sam častio cijelu noć jer me spasio protiv Hrvatske'

'Kewella sam častio cijelu noć jer me spasio protiv Hrvatske'
2

Eto, nije to bila ni moja najveća pogreškla u karijeri, viđao sam gore i od vrhunskih svjetskih golmana, ali kako je bilo protiv Hrvatske, bilo je pod povećalom, priča Željko Kalac o SP-u 2006.

VIDEO

Ma, da sam takav gol primio protiv bilo koga drugoga, Brazila ili Japana recimo, ne bi bio takav odjek. Ali kako ima hrvatsko porijeklo, puno se pričalo o tome.

Tako se i danas, 14 godina nakon Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006., prisjeća Željko Kalac, tada golman Australije.

Hrvatska je na SP došla kao ponajbolja momčad europskih kvalifikacija, Cico Kranjčar odveo je respektabilnu momčad, ali uslijedio je debakl. "Vatreni" su ispali u skupini nakon poraza od Brazila 1-0, remija s Japanom 0-0 i remija s Australijom 2-2.

U toj posljednjoj utakmici, u kojoj bi nas pobjeda odvela u osminu finala, Hrvatska je povela golčinom Srne iz slobodnog udarca u drugoj minuti, izjednačio je Moore iz penala u 38., a onda je u 56. Niko Kovač vratio vodstvo Hrvatskoj. Bio je to udarac u kojem se lopta 'jedva došetala do golmana', ali je Kalcu prošla kroz ruke, noge, trbuh... i ušla u mrežu.

No, u 79. je Harry Kewell zabio za 2-2 i odveo Australce u osminu finala, gdje su izgubili od Italije 1-0. To je utakmica u kojoj je Josip Šimunić dobio tri žuta kartona...

- U utakmicama protiv Brazila i Japana nisam branio i bio sam frustriran. No, nogomet je momčadski sport i morao sam se pomiriti s tim - rekao je o danima kad se za mjesto borio s Bosnichem i Schwarzerom.

Skupio je 54 nastupa za Australiju.

REUTERS

- Protiv Hrvatske sam dobio šansu i napravio sam jednu grešku. I premda je to samo jedna utakmica, njegov je posao zabiti gol, moj braniti ga, kad smo izašli van, častio sam Kewella cijelu noć zbog toga gola. Eto, nije to bila ni moja najveća pogreška u karijeri, viđao sam gore i od vrhunskih svjetskih golmana, ali kako je bilo protiv Hrvatske, bilo je pod povećalom.

Kalac je branio za Sydney United, Leicester, Rodu, Perugiu, Milan i Kavalu.

- Najbolji trener s kojim sam radio bio je Carlo Ancelotti, on zna sa zvijezdama i održati sve sretnima. U reprezentaciji to su bili Guus Hiddink i Terry Venables. A najbolji suigrači Paolo Maldini, Andrea Pirlo, Clarence Seedorf, Ronaldinho i Kaka. Najgori suparnici? Francesco Totti!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani