Obavijesti

Sport

Komentari 16

Kielu pripao i treći naslov Lige prvaka, u finalu slomili Atletico

Kielu pripao i treći naslov Lige prvaka, u finalu slomili Atletico
9

Rukometaši Kiela slovili su kao favoriti i očekivano stavili u finalu Lige prvaka. Nijemci su bili bolji od španjolskog sastava Atletico Madrida rezultatom 26-21

VIDEO

Rukometaši njemačkog KIela osvojili su svoj treći naslov Lige prvaka. U finalu su s 26-21 bili bolji od španjolskog sastava Atletico Madrida.

Kiel je pobjedivši Atletico Madrid u finalu Lige prvaka dostigao upravo španjolsku momčad na europskom tronu. Novim, trećim naslovom rukometaši njemačke momčadi izjednačili su se s Atleticom po broju osvojenih titula.

Kiel je u Ligi prvaka trijumfirao 2007. i 2010., a sda su ponovno potvrdili kako su najbolja europska momčad.

Triput su slavili i Madriđani, 2006. i 2008., a 2009. su naslov osigurali upravo protiv Kiela. Ovog im puta to niej pošlo za rukom.

Atletico je odolijevao Nijemacima u prvih dvadeset minuta  igre, stigao do vodstva 9-7, ali Kiel je vrlo brzo preokrenuo. Iako je španjolski sastav pružao veliki otpor njemački prvaci na odmor su otisšli se prednošću od tri gola.

Smanjili su na samo gol zaostatka Španjolci na početku drugog poluvremen, ali onda je krenula odlična serija Kiela koji je pobijegao na četiri gola prednosti, nedostižnih za Atletico.

 Završilo je 26-21, a Kiel je odnio i treći naslov sezone, nakon što su već slavili u Bundesligi i osvojili i DHB Pokal.

Najbolji je kod Nijemaca bio Kim ANdersson sa sedam golova, dok je Filip Jicha stao na šest postignutih golova. Sjajno je cijeli susret branio i iskusni Thierry Omeyer koji je zaključio susret sa 17 obrana.

Kod Atletica se sa pet golova iskazao Kiril Lazarov. Tek četiri zabio je Abalo. 

Kopenhagen treći

Treće mjesto u Final Fouru pobjedom nad Füchseom osigurao je danski sastav. Kopenhagen se okitio proncom pobijedivši njemačke rukometaše 26-21.

Danci su poveli s četiri razlike već u prvom poluvremenu, ali momčad iz Berlina uzvratila je serijom od pet pogodaka. To je bilo prvo i jedino vodstvo Berlinčana na cijelom susretu.

Dva hrvatska igrača u poraženom sastavu, Ivan Ninčević i Denis Špoljarić, nisu postizali pogotke, tek su po jednom imali neuspjeli pokušaj za to, dok je najbolji strijelac kod sastava iz Berlina bio Jevgenij Pevnov sa pet pogodaka.

Kod Kopenhagena su najbolji strijelci bili Henrik Hansen, Ekberg, Larsen i Mikkel Hansen. Svi su postigli po četiri gola.

Rukometna LP, finale Final-Foura:

Kiel - Atletico Madrid 26-21(13-10)

Za treće mjesto:

Kopenhagen - Füchse Berlin 26-21 (13-9)


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...