Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
38 komentara

Kinezi otpisali Maleša: Mate u nedjelju može igrati za Rijeku?!

Maleš je potpisao dvogodišnji ugovor s Dalianom, odigrao je i nekoliko prijateljskih utakmica, no Kinezi ga nisu registrirali. Iz Rijeke kažu da je za njih vjerojatno preskup...

Foto: Facebook
38 komentara

Mate Maleš (28) početkom veljače potpisao je dvogodišnji ugovor s kineskim prvoligašem Dalian Yifangom. Prošao je liječnički, odigrao je i nekoliko prijateljskih utakmica, no od posla neće biti ništa.

Novi poslodavac za kapetana Rijeke platio je pola milijuna eura, no samo mjesec dana kasnije ga je otpisao. Maleš je u Kinu otišao rještiti egzistenciju, Rijeka ga je pustila baš zbog toga u Kinu, no sad se sve preokrenulo.

Prije dva dana Dalian je doveo Yannicka Carrasca i Nicolasa Gaitana iz madridskog Atletica te za Maleša više nema mjesta.

Kineski prvoligaši u momčadi mogu imati četiri stranca, a Dalian je osim Carrasca i Gaitana registrirao još Jose Fontea i Nyashu Mushekwija.

Od kada je Maleš došao u Kinu, Dalian je dobio novog vlasnika te je postao jedan od najbogatijih klubova te su počeli raskidati ugovore sa strancima.

- Naplatit ćemo se, kao i Maleš. Drugo je pitanje hoće li to sve ići džentlmenski ili će morati posredovati FIFA, kao što to ponekad ide s Kinezima, ali ništa nije sporno. Transfer je obavljen, nema tu rasprave - rekao je za Novi list Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora Rijeke Srećka Juričića.

Kao slobodan igrač Maleš se može vratiti u Rijeku, no vjerojatno se to neće dogoditi. U Rijeci kažu da mu ne mogu platiti kao neki drugi klubovi.

- Teoretski može doći kod nas, ali kao slobodan igrač može otići u Tursku i napraviti ugovor od pola milijuna eura - kaže Mance.

Naši partneri pišu
Message