Obavijesti

Sport

Komentari 105

Kinezi potpisali! Gorica dobiva stadion od 150 milijuna eura

Kinezi potpisali! Gorica dobiva stadion od 150 milijuna eura
15

Stadion u Velikoj Gorici gradit će kineska kompanija Z-Run WellTon Industry, a velebno zdanje trebalo bi sličiti na Astana Arenu koja je 2009. godine otvorila svoja vrata u Kazahstanu

VIDEO

I Velika Gorica kreće u projekt izgradnje novog stadiona! U petak je potpisan memorandum s kineskim ulagačima i ubrzo bi trebala krenuti izgradnja stadiona koji će vrijediti 150 milijuna eura.

Gradit će ga kineska kompanija Z-Run WellTon Industry, a njihova osnivačica Jiang Yu potpisala je sporazum s velikogoričkim gradonačelnikom Draženom Barišićem i Nenadom Črnkom, predsjednikom NK Gorice i Nogometnog saveza Zagrebačke Županije.

- Grad je prezentirao mogućnosti ulaganja u sportsku infrastrukturu koja podrazumijeva stadion s popratnim sadržajima. Kineska delegacija obišla je i potencijalni teren koji prostorno planski zadovoljava potrebe izgradnje stadiona, i rezultat toga je današnje potpisivanje Sporazuma. Velika Gorica je u posljednjih nekoliko godina postala grad poželjan investitorima i veseli me činjenica da se taj interes proširio i van naših granica te da poslovne namjere iskazuju strani investitori - rekao je Barišić, a Črnko je dodao:

- Sportska infrastruktura koja je i predmet prvih aktivnosti definiranih ovim sporazumom će doprinijeti ne samo boljim uvjetima za rad i natjecanja kako u našoj županiji, tako i u Hrvatskoj, već će i ova buduća suradnja uvjeren sam dati svoj doprinos razvoju nogometa u obje zemlje

Z-Run WellTon Industry će financirati i izgraditi moderan stadion, a kako piše na službenim stranicama grada Velike Gorice, on bi trebao imati 30 tisuća mjesta. Prema nekim izvorima, izgradnja stadiona koštat će 150 milijuna eura, a projekt će se oslanjati na stadion u Kazahstanu, Astana Arenu.

Kazakhstan v Scotland - UEFA Euro 2020 Qualifying - Group I - Astana Arena Kazakhstan v Scotland - UEFA Euro 2020 Qualifying - Group I - Astana Arena

- Infrastruktura koju posjedujete je više nego zadovoljavajuća jer ste povezani s cijelom Hrvatskom, prednost je i blizina Zračne luke, a sviđa nam se i sam izgled Velike Gorice. U vašem Gradu vidimo veliki potencijal, ne samo za izgradnju stadiona već i za ulaganje u razne oblike sportske infrastrukture te u sportsku industriju - rekla je na ranijem sastanku Jiang Yu gradonačelniku Velike Gorice, a nakon potpisivanja memoranduma je poručila:

- Zahvaljujem partnerima iz Kineske jugoistočno europske poslovne asocijacije koji su posredovali kod našeg dolaska u Republiku Hrvatsku. Znamo da hrvatski nogometni navijači očekuju kvalitetniju sportsku infrastrukturu, posebno nogometne stadione i veselimo se što možemo biti dio ovog važnog projekta.

Z-Run WellTon Industry je tvrtka koja osim u Kini ima projekte i u 23 druge zemlje diljem svijeta. Bave se različitim ulaganjima, izgradnjom, a posluje i na području trgovine, prehrane, proizvodnje, poljoprivrede, kulture, zaštite okoliša, rudarstva, liječenja, nekretnina, energije, financija te logistike

Rijeka prva dogovorila suradnju s Kinezima

Velika Gorica je drugi grad u Hrvatskoj koji je dogovorio suradnju s kineskim investitorima. Prije tjedan dana memorandum o izgradnji nove Kantride potpisao je predsjednik Rijeke Damir Mišković s tvrtkom Top International Engineering Corporation. 

- Za godinu dana trebali bi potpisati i konkretan ugovor o realizaciji projekta izgradnje nogometnog stadiona prema Uefinim standardima, hotela i poslovnog centra u Rijeci, a suradnja se možda proširi i na izgradnju marine - rekao je nakon potpisivanja ugovora Luka Ivančić, generalni direktor Rijeke i direktor tvrtke Stadion Kantrida. Projekt kojim bi NK Rijeka dobila novi stadion vrijedit će oko 50 milijuna eura.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani