Obavijesti

Sport

Komentari 37

'King Kong u New Yorku? Pa zadnji put nije dobro prošao'

'King Kong u New Yorku? Pa zadnji put nije dobro prošao'
1

Amerikanac Deontay 'The Bronze Bomber' Wilder (32) i Kubanac Luis 'The Real King Kong' Ortiz (38) boksaju u noći na nedjelju za WBC naslov. Jednom od njih nestat će nula iz rubrike porazi

VIDEO

Sve bitno u svijetu profesionalnog boksa odvija se u New Yorku u noći na nedjelju. Deontay Wilder i Luis Ortiz boksaju za WBC pojas teške kategorije u Barclays Centru. Sve oči boksačkog svijeta bit će uprte u meč Wildera i Ortiza. Wilder (39 mečeva isto toliko pobjeda uz 38 nokauta ) i Ortiz (28 mečeva i 28 pobjeda uz 24 nokauta) imaju kratku povijest, ali na ovaj meč dugo se čekalo.

Čudna je priča s Wilderom, on ovdje može puno izgubiti a pobjedom neće posve zadovoljiti iako je Ortiz odličan izbor. U ovom trenutku možda i jedini preostali kvalitetni teškaš koji može privući mase a da ima i vještinu ugroziti prvaka. Pulev se ozlijedio i ispao iz igre, Tyson Fury još je koju kilu izvan forme, Parker ide na Joshuu i "King Kong"Ortiz je bio logičan izbor.

Ipak, boksač s Kube zadnjih 15 mjeseci u ringu je bio samo jednom, stoji mu da ima 38 godina, ali s kubanskim rodnim listovima nije ništa jednostavnije nego li s "našim" imovinskim karticama i pitanje je kada će se one zbilja pojaviti, 38. ili koja li već.  Velik je i nezgodan, lijevak je i tehnički potkovaniji od protivnika i opušten je u situacijama kada ne ide po planu. Udarač je, ali ne čisti kao što bi to bio Wilder, volumenom udaraca sjedne i jedan za potpuni kraj. Prvi put boksa za titulu i sigurno je svjestan da je put prema nazad predugačak ako ga Wilder sada pregazi, ali o tome će i razmišljati i Amerikanac jer kada je sve ili ništa, sve je i moguće. 

Teška je kategorija, ako se Wilder slučajno opusti i krene u svoju vjetrenjaču šakama, Kubanac ima odličan lijek za takve prilike.Iako Ortiz s kraja 2015. ili 2016. godine bio bi vjerojatno opasniji protivnik.  Koji god se pojavi, Wilder nema sumnje. 

- Spreman sam za bilo koga. Joshua me jedva spominje. Pa ja sam tu i spreman sam za njega je ja sam najbolji na svijetu. Ortiz je veliki test ali položit ću ga. Vidim nokaut u trećoj rundi pa onda idem po ujedinjenje pojaseva. Ja sam čovjek u misiji. Kaže za sebe da je King Kong. Zar ne zna što se dogodi s King Kongom kada stigne u New York? - pita se Wilder.

Celuloidni King Kong onako izrešetan nije završio dobro ali pomeo je gomilu ljudi i ostavio traga na New Yorku. Ne bi to bio dobar scenarij za Wildera koji već dugo vrši pritisak na Britanca Anthonyja Joshuu i poraz bi bio katastrofalan za njega.

Uzeo je rizik i to će mu donijeti navijače i slavu, večeras će WBC prvak pokušati otići razinu iznad i pojačati svoj položaj prema Super WBA, IBF i IBO prvaku i meču za ujedinjenje svog blaga teške kategorije. 

Kovaljev : Treba postojati samo jedan prvak poluteške, ja samo nosim pojas

U Madison Square Gardenu teškaša nema ali dok je Sergey Kovaljev (31-2, 27 KO) u ringu, ovog drugog čekaju duge, teške minute.  Srećom, Igor Mihalkin sličnog je kova i imati će i on što za baciti prema prvaku poluteške po WBO.

"Bonecrusher" Kovaljev vratio se pobjedama nakon dva sumnjiva poraza od Andre Warda i u studenom 2017. protiv Vjačeslava Šabranskog vratio WBO titulu.

Šabranski je trajao dvije runde, Mihalkin (21-1, 9 KO) je bivši prvak Europe i aktualni svjetski prvak po IBO i trebao bi pružiti bolji otpor. 

- Bit će vrlo zanimljivo, nas dvojica ćemo se pošteno potući - rekao je WBO prvak koji otvoreno zaziva WBC prvaka Adonisa Stevensoona već duže vrijeme. 

Prije njih izlazi još jedan odličan par, Dmitrija Bivola (12-0, 10 KO) čeka veliki ispit s Kubancom Sullivanom Barrerom (21-1, 14 KO). Obojica su snažni i vješti, Barrera ima više iskustva i teže protivnike ali ima nešto s Bivolom i njegovim stilom.

Kirgistanac brani svoj WBA pojas u poluteškoj i Barrera bi mogao biti na mukama. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka