Obavijesti

Sport

Komentari 2

Kingsi uzeli svoj prvi Stanley Cup, naslov čekali 45 godina

Kingsi uzeli svoj prvi Stanley Cup, naslov čekali 45 godina
9

Hokejaši Los Angeles Kingsa osvojili su svoj prvi naslov NHL prvaka u 45 godine dugoj povijesti. U posljednjoj utakmici pobijedili su New Jersey Devilse s velikih 6-1

VIDEO

Hokejaši Los Angeles Kingsa pobijedili su u šestoj utakmici u svom Staples Centeru New Jersey Devilse 6-1 i osvojili svoj prvi Stanley Cup u 45 godina dugoj povijesti. Kingsi su u finalnoj seriji slavili 4-2.

Od sezone 1967/68 Kingsi i njihovi navijači iz sezone u sezonu su gledali kako neki drugi frajeri dižu Stanley Cup trofej vjerojatno se pitajući kada će i na njih doći red. I došao je kada se malo tko nadao. U doigravanje su ušli kao osmoplasirana momčad lige, a ovim slavljem postali su momčad s najslabijim renkingom koja je osvojila NHL. Uz to Kingsi su izjednačili rekord po gostujućem omjeru u doigravanju (10-1), te ostvarili najbolji omjer (16-4) u doigravanju ukupno u posljednjih nekoliko desetljeća.

- Ne mogu vam riječima opisati koliko su ovi momci naporno radili da bi podigli taj trofej - rekao je čudesni golman Kingsa Jonathan Quick koji je i MVP doigravanja.

Već u dvorani odmah nakon posljednjeg sudačkog zvižduka sezone 2011/12 šampanjac je tekao u potocima. Slavlje se ubrzo preselilo na ulice Los Angelesa, grada koji ponovno ima svoje prvake. Iako su očekivali da bi to mogli biti Lakersi ili Clippersi u NBA-u, iznenadili su ih Kingsi koji u doigravanju doista nisu imali dostojnog protivnika.

Iako policija tvrdi da navijači nisu pretjerali u svom slavlju na ulicama, moglo se vidjeti nekoliko uobičajenih krvavih glava. Ništa neobično ako se zna da su ovaj naslov Kingsi i njihovi navijači čekali toliko desetljeća.

Što se same utakmice tiče ponovno je briljirao kapetan Dustin Brown koji je uz jedan gol još dvaput asistirao, po dva gola su zabili Lewis i Carter, a jedan je dodao Greene. No utakmicu je odlučila gruba igra gostiju koji su sakupili čak 47 minuta isključenja. Ključno je bilo petominutno isključenje napadača Stevea Berniera u kojem su vremenu Kingsi zabili čak tri gola.

Kingsi su jedini NHL finale dosad igrali 1993. Nisu uspjeli protiv Montreal Canadiensa premda ih je predvodio najveći hokejaš svih vremena - Wayne Gretzky. Do kraja ih je sada odveo sjajni golman Quick, te vrlo kvalitetna i ujednačena momčad predvođena ponajboljim braničem lige, zlatnim Kanađaninom s Olimpijskih igara u Vacouveru Drewom Doughtyjem, te napadačkim tandemom koji čine Dustin Brown i Anže Kopitar. Obojica su bili najučinkovitiji igrači Kingsa u doigravanju sa po 20 poena (8 golova, 12 asistencija). Kopitar (24), koji je Stanleyjev pokal podignuo četvrti po redu, postao je prvi Slovenac s osvojenim naslovom prvaka najjače hokejaške lige na svijetu.

  • LA Kings - NJ Devils 6-1 (LA je slavio u seriji 4-2)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu