Obavijesti

Sport

Komentari 0

Kiša nije spriječila bacače: Tom Walsh pobijedio na memorijalu

Kiša nije spriječila bacače: Tom Walsh pobijedio na memorijalu
1

Kiša je pokvarila uvertiru u Hanžekovićev memorijal. Bacači su po tešklm uvjetima odradili peti memorijal Ivana Ivančića, a sa hitcem od 21,98 metara pobijedio je Novozelanđanin Tom Walsh

Novozelandski bacač kugle Tomas Walsh pobjednik je petog izdanja Memorijala Ivana Ivančića održanog u ponedjeljak pored zagrebačkih fontana, po jakoj kiši Walsh je slavio s odličnim hicem od 21.98 metara.

POGLEDAJTE GALERIJU

1
| Foto: Marko Prpic/Pixsell

Za sjajnog Novozelanđanina ovo je četvrta pobjeda pored fontana, bio je najbolji 2014., 2015. i 2017. godine.

Walsh je bio sjajno raspoložen u Zagrebu i šteta što ga je kiša omela u nastojanju da popravi rekord mitinga od 22.28 metara kojega je prije tri godine postavio Amerikanac Ryan Crouser. U svih šest serija imao je ispravan hitac, a svi su bili unutar pola metra, najdalji 21.98m, a najkraći 21.49m.

Zagreb: Na fontanama održan 5. memorijal Ivana Ivančića

Drugo mjesto sa 21.50m zauzeo je Amerikanac Darrell Hill, a treće sa 21.22m još jedan Amerikanac Joe Kovacs.

Hrvatski rekorder Filip Mihaljević nije se snašao po teškom vremenu, u prve je dvije serije prestupio, da bi u trećoj bacio skromnih 18.81m, odnosno čak tri metra kraće od rezultata kojega je postavio prije dva i pol mjeseca u Slovenskoj Bistrici, te je zauzeo 12. mjesto u konkurenciji 13 bacača.

Bacanje kugle pored fontana bila je uvodna disciplina 69. izdanja Međunarodnog atletskog mitinga u Zagrebu koji će se održati u utorak na stadionu Mladosti uz Savu.