Obavijesti

Sport

Komentari 11

KK Split pobijedio na Gripama i izborio 'majstoricu' u Zagrebu

KK Split pobijedio na Gripama i izborio 'majstoricu' u Zagrebu
1

Split je na na Gripama pobijedio Cedevitu 82-79 u polufinalu doigravanja prvenstva Hrvatske. Odluka o drugom finalistu prvenstva tako će pasti u srijedu u Zagrebu

VIDEO

Košarkaši Splita su pobjedom 82-79 na Gripama poravnao finalnu seriju prvenstva Hrvatske protiv Cedevite na 1-1. Odluka o protivniku Cibone u finalu tako će pasti u srijedu u Zagrebu.

Preko 2000 gledatelja na Gripama vidjelo je pravu dramu koja je razriješena u posljednjim sekundama iako je Split dominirao, imao 15-ak poena prednosti u prvom poluvremenu. No gosti iz Zagreba su malo po malo stizali prednost i učinili završnicu neizvjesnom. Kad se činilo da će prelomiti utakmicu u svoju korist u zadnje dvije minute Opačak i Bilan su promašili po dva slobodna bacanja, a Baždarić zicer, dok su s druge strane Splićani bili precizni s linije slobodnih bacanja.

- Činilo mi se u nekoliko navrata da ćemo prelomiti utakmicu, no nikako nam to nije polazilo za rukom. Cedevita jest favorit u trećoj utakmici, no više nema odstupanja. Mi u Zagreb idemo po pobjedu, a što će biti, to ćemo vidjeti - kazao je najiskusniji među domaćim igračima Ante Grgurević.

Nezadovoljan je bio trener Cedevite Anzulović. Pogotovo igrom Mire Bilana.

- Kako je igrao, puno sam ga i držao na parketu. S ovakvom igrom se ne može dobiti utakmica u gostima. Loša obrana, previše otvorenih šuteva, nema nam druge nego okrenuti se trećoj utakmici.

Domaći trener Nikša Bavčević danas je imao puno više raspoloženih igrača od svog protivnika. Žute su predvodili Ivan Mimica sa 26 koševa i 8 skokova, Sobin sa 16 koševa i 8 skokova te Vujčić sa 13 koševa, 6 skokova i četiri asistencije.

- Odigrali smo najbolje poluvrijeme u sezoni, no puno smo se potrošili pa je u drugom dijelu nastupio pad koncentracije i nekoliko brzopletosti kojima smo vratili Cedevitu u igru. Mi igramo momčadski, momčad dobija utakmicu, a za pobijediti u trećoj utakmici trebat će nam još pet minuta više koncentracije - rekao je Bavčević.

Najbolji kod gostiju bio je hrvatski reprezentativac Draper koji je zabio 19 koševa od kojih 10 u prvih pet minuta. Inače, u 16. minuti Car je zaradio tehničku zbog prigovora nakon osobne pogreške, a onda je na putu prema klupi opsovao suca Dožaja koji ga je isključio iz igre.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union
Provokacija u centru Zagreba: Pred Pavasovićevim uredom izvjesili natpis 'Propala familija'
SPRDAJU SE S HAJDUKOM

Provokacija u centru Zagreba: Pred Pavasovićevim uredom izvjesili natpis 'Propala familija'

"Propala familija HNK Hajduk Split", stoji na transparentu koji je netko ostavio preko puta ureda bivšeg člana Hajdukova Nadzornog odbora u Jurišićevoj ulici u Zagrebu