Sport

Komentari 6

Kladionice: Cro Cop je veliki favorit u borbi protiv Nelsona

Kladionice: Cro Cop je veliki favorit u borbi protiv Nelsona

Mirko Filipović će se u nedjelju, 17. veljače, boriti protiv Roya Nelsona na Bellatoru 216. 'Cro Cop' je od Nelsona izgubio prije osam godina, a ovo mu je prilika za uzvrat

Koeficijent na pobjedu Mirka je 1.45, dok je na pobjedu Nelsona on između 2.60 i 2.80. Kladionice su tako odlučile - Mirko je poprilični favorit u ogledu protiv Roya Nelsona.

'Cro Cop' se sa svojim stožerom već nalazi u SAD-u, a u nedjelju ga čeka borba protiv dobro mu poznatog 'debeljka'. Na Bellatoru 216 Filipović će imati priliku za uzvrat. Podsjetimo, Roy Nelson je prije sedam godina na UFC-u 137 pobijedio Mirka. Pao je tada 'Cro Cop' u trećoj rundi - Nelson ga je srušio u parter zasuo ga udarcima, a sudac Steve Mazzagatti prekinuo je borbu.

Hrvatski borac sad dobro zna što može očekivati od Nelsona, a i statistika je na njegovoj strani. U 'uzvratnim borbama' Mirko dosad nije izgubio, dok je Matt Mitrione u svojevrsnom revanšu porazio 'Big Countryja'. 'Cro Cop' je zadnji put poražen 2013. kad ga je polugom pobijedio Aleksey Oleinik, a nakon toga je nanizao devet pobjeda.

Na Bellatorovom događaju borit će se još jedan Mirkov znanac, Cheick Kongo. On je 2007. u UFC-u pobijedio Mirka odlukom sudaca, a sad će se boriti protiv neporaženog Vitalyja Minakova. sa 43 godine na leđima Kongo je veliki 'underdog' u ovoj borbi te je na njegovu pobjedu koeficijent 4.45, dok je na pobjedu Rusa koeficijent 1.20.

Glavni dio događaja počinje u nedjelju, 17. veljače, u 4 sata ujutro, a Mirkova borba je treća na rasporedu.

Najčitaniji članci