Sport

Komentari 6

Clijsters ju je vodila za rukicu, sad je ušla u finale Melbournea

Clijsters ju je vodila za rukicu, sad je ušla u finale Melbournea

Prije 14 godina Kim Clijsters bila je na vrhu teniskog svijeta pa 'dvorima' Australian Opena provela preslatku 6-godišnju rusku Amerikanku. Ta će oduševljena klinka sutra igrati finale tog istog Grand Slama

WTA nam je priuštio najslađi od svih vremeplova i najbolju moguću najavu ženskog finala Australian Opena koje će u subotu od 9.30 igrati Sofia Kenin (21) i Garbiñe Muguruza (26). Pogledajte četiri fascinantne minute iz siječnja 2005. godine...

Svi ste prepoznali Kim Clijsters koja je tada vladala svjetskim ženskim tenisom, a oduševljen djevojčica ogromnih plavih očiju koju ne zanima ni 'players lounge', ni tribine, ni svlačionice, ni press-centar, ni kamere, ni mikrofoni nego samo centralni teren i tenis, ta šestogodišnjakinja je ruska Amerikanka koja sutra na tom istom mjestu igra finale - Sofia Kenin.

Sofia je upoznala i Andyja Roddicka, sjedila za stolom u press-centru slušajući Clijsters kako joj govori:

- Sjedni, možda će i ti jednog dana za ovim istim stolom biti pred puno novinara i kamera koji će ti postavljati pitanja jer ćeš biti velika tenisačica!

Kenin je rođena u Moskvi, 14. studenoga 1998., ali nije imala ni tri mjeseca kada su roditelji iz ruske metropole preselili u još veću košnicu, New York.

Prošle su ona i Clijsters 2005. teniski kompleks u Melbourneu uzduž i poprijeko, sjedile na terasi uz sok i sve je to bilo lijepo i krasno, ali maloj Sofiji zapravo dosadno.

Oči bi zasjale kad bi barem sa tribina gledala meč, a od šoka i sreće jedva da je treptala dok je sjedila Clijsters u krilu na pola metra od centralnog terena i opčinjeno gledala tenis.

Obećala je prije gotovo desetljeće i pol da će biti dobra djevojčica, ne zapostaviti školu i trenirati tenis. Kim Clijsters nikad nije osvojila Australian Open. Sofia sutra igra za titulu!

Tennis - Australian Open - Semi Final

Najčitaniji članci