Obavijesti

Sport

Komentari 244

Hrvatska dobila Češku i bori se za četvrtfinale Eura u Sloveniji!

Hrvatska dobila Češku i bori se za četvrtfinale Eura u Sloveniji!
17

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobijedila je Češku u ključnoj utakmici za prolazak u drugi krug Eurobasketa. Hrvatska je slavila sa 17 koševa razlike (70-53)

VIDEO

Vrijeme je za osmijeh na licu. Očekivali smo tešku utakmicu jer smo se nenormalno potrošili protiv Slovenije. Imali smo sastanak u pola jedan ujutro uoči ove utakmice, rekao je Jasmin Repeša za kamere HTV-a nakon velike pobjede.

Hrvatska je morala dobiti Češku jer tri pobjede nisu bile dovoljne za drugi krug. Ali četiri jesu. Idemo dalje!

Hrvatska je na krilima sjajnog Darija Šarića slomila Češku i slavila 70-53. Pobjeda je to koja je osigurala našima drugi krug Eurobasketa te četvrta uzastopna pobjeda Hrvatske u Sloveniji. 

Nije bilo lako kao što to krajnji rezultat od 17 koševa razlike pokazuje. Češka je bila neugodna, držala se i nije nam dopuštala da se odvojimo na veću prednost. Tek smo u trećoj četvrtini otišli na sedam koševa prednosti, ali ni tada nije bilo gotovo. Češka se vraća, ali u posljednjoj dionici igre Dario Šarić preuzima stvari u svoje ruke.

- Znali smo da moramo dobiti i normalno je da smo bili nervozni. Trebali smo riješiti sve već u trećoj dionici igre, ali tu smo bili malo nervozni. Imali smo veći pritisak nego Češka. Nisu imali što izgubiti pa nismo htjeli riskirati zonu da im ne bi počelo ulaziti - dodao je hrvatski izbornik i pohvalio čudesne navijače:

- Što reći o navijačima? Sretan sam kao malo dijete. Hvala im što su se vratili i što su nam davali energiju. Pozivam navijače, nećemo ih izdati, bit će ponosni na nas.

Ante Tomić zabio je 12 koševa uz 9 skokova, sjajni Dario Šarić zabio je ključne koševe i završio utakmicu s 11 koševa i pet skokova, 11 je zabio i Bogdanović, Simon je zabio 10, kao i Žorić...

A sad dva dana stanke pa Italija

Hrvatska nakon plasmana u drugi krug ima dva dana odmora. Dobro će to doći hrvatskim igračima koji su se pošteno izmorili. Hrvatska ima četiri uzastopne pobjede (Gruzija, Poljska, Slovenija, Češka) i u drugom krugu nikome neće biti lako protiv nas.

Hrvatska sad ide u skupinu s tri najbolje reprezentacije iz skupine D. A to su maksimalna Italija, Finska i Grčka. Hrvatska prenosi dva boda, a prvi protivnik nakon dvodnevnog odmora nam je Italija.

Eurobasket, 5. kolo:

Hrvatska - Češka 70-53

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 244
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'