Obavijesti

Sport

Komentari 54

Klopp: Tako se igra nogomet, ovo je bilo blizu savršenstva

Klopp: Tako se igra nogomet, ovo je bilo blizu savršenstva
1

Nitko ne vjeruje u nas, ali igra se još jedna utakmica. Sada nas čeka susret protiv Manchester Uniteda, a onda uzvrat protiv Liverpoola. Naravno da će biti teško, ali mi vjerujemo u prolaz, rekao je Guardiola

VIDEO

Liverpool je u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka pregazio Manchester City 3-0, a u uraganskom prvom poluvremenu strijelci su bili Salah, Oxlade-Chamberlaine i Mane. Redsi su tako ostali neporaženi u 15. uzastopnoj utakmici u Ligi prvaka, a Jürgen Klopp se izjednačio s Pepom u međusobnim okršajima u kojima sada obojica imaju po sedam pobjeda, uz tri remija.

Također, njemački trener može se pohvaliti da je u zadnjih šest utakmica Guardiola samo jednom izašao kao pobjednik te da je postao trener s najviše slavlja protiv španjolskog taktičkog inovatora.

- U prvom poluvremenu igrali smo blizu savršenstva. Čudesno dobro smo se branili protiv fantastičnog Manchester Cityja. To je način kojim bi se nogomet trebao igrati - započeo je trener Liverpoola i nastavio:

- Nismo očekivali ovaj rezultat, ali mogli smo i bolje odigrati u nastavku. Oni nisu stvarali puno prilika, a nismo niti mi, pa sve u svemu nismo vidjeli puno nogometa do kraja utakmice. A ne mogu vjerovati da nisu imali niti jedan udarac u okvir gola, uopće ne znam kako nam je to uspjelo. Ne možete planirati takvo nešto...

Liverpool i Salah razbili City! Pepu je sada potrebno - čudo
Liverpool i Salah razbili City! Pepu je sada potrebno - čudo

- U utakmicu smo ušli svjesni snage suparnika, ali i vlastite kvalitete. Znali smo da ćemo doći do pozitivnog rezultata samo ako ćemo uspjeti preuzeti kontrolu nad utakmicom. Na kraju sam zadovoljan reakcijama obrane, naš stoperski par je bio besprijekoran, ali žalim zbog načina igre u drugom dijelu. No, nije da sam ljutit, sve je dobro završilo - rekao je Klopp i tako pohvalio i Dejana Lovrena koji vrlo dobro odigrao svih 90 minuta.

- Hoće li nam biti potreban gol u gostima za prolaz? Preduo se ovime bavim da bih već sada bio siguran u prolaz. Prije nekoliko godina sam s Borussijom izgubio kod Real Madrida 3-0 i svi su bili jako ljutiti jer je sve bilo izgubljeno. A onda smo ih mi doma pobijedili 2-0 i pri tome imali niz prilika pa su svi govorili da je trebalo završiti 5-0 za nas. Tako da ništa nije gotovo, nadam se samo da će se oni u uzvratu otvoriti što ćemo mi pokušati iskoristiti.

Mohamed Salah, strijelac i asistent, morao je napustiti igru u  52. minuti zbog ozljede. Kakve su prve prognoze za najboljeg igrača redsa ove sezone?

- Salah je rekao da se dobro osjeća, preostaje nam pričekati liječničke nalaze.

Klopp se osvrnuo i na raspored Premier lige prema kojem se Merseyside derbi igra u subotu u 13:30, između dvije utakmice s Man. Cityjem u Ligi prvaka:

- Ako želimo ovakve utakmice i u ligi, moramo razmisliti o rasporedu. Ta utakmica bi trebala biti spektakl, a ne uzrok problema. Nazivaju je najuzbudljivijom utakmicom sezone, a ja moram kalkulirati koje ću igrače čuvati za uzvrat sa Cityjem, to nije u redu.

Džeko: Sudac nije imao m*da svirati penal protiv Barcelone!
Džeko: Sudac nije imao m*da svirati penal protiv Barcelone!

Pep Guardiola razloge visokog poraza našao je u ubojitosti napadača Liverpoola i nemoći vlastite momčadi koja je ostala bez udarca u okvir gola, no istaknuo je i kako još uvijek nije spreman potpisati ispadanje iz Lige prvaka.

- Dobro smo ušli u utakmicu, a onda primili gol. Nastavili smo igrati dobro, pa primili još dva gola. Teško je tako... U samo 10-15 minuta su bili bolji od nas tijekom cijelog prvog poluvremena, imali su dvije šanse i iskoristili ih. U nastavku smo učinili sve da zabijemo, bili smo jako, jako dobri, no nismo uspjeli - rekao je trener Man. Cityja pa dodao:

- Na kraju nemam puno zamjerki i nemam za čime žaliti. Nitko ne vjeruje u nas, ali igra se još jedna utakmica. Sada nas čeka susret protiv Manchester Uniteda, a onda uzvrat protiv Liverpoola. Naravno da će biti teško, ali mi vjerujemo u prolaz - zaključio je Guardiola, a na njegove izjave nadovezao se Klopp koji je odgovorio:

- Kaže da smo dobro odigrali samo 10-15 minuta? Ne znam o koliko se točno minuta radilo, nije da sam brojio. Nije niti bitno ako smo taj period iskoristili. Ne vidim kako bi itko uopće mogao dominirati protiv njih svih 90 minuta? To bi bilo pravo iznenađenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea

GLEDAJ UŽIVO Dinamo - Rijeka 0-0:  Fruk uputio upozorenje 'modrima'! Zatresla se stativa
FINALE KUPA UŽIVO

GLEDAJ UŽIVO Dinamo - Rijeka 0-0: Fruk uputio upozorenje 'modrima'! Zatresla se stativa

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi