Obavijesti

Sport

Komentari 60

Klopp odlazi: Nisam više prava osoba za Borussiju Dortmund

Klopp odlazi: Nisam više prava osoba za Borussiju Dortmund
5

Nakon sedam godina na klupi Jürgen Klopp napušta Borussiju Dortmund. Zatražio je raskid ugovora, a klupu njemačkog velikana napustit će na kraju ove sezone

VIDEO

Loši rezultati Borussije Dortmund ove sezone kulminirali su odlaskom njihova zaštitnog znaka posljednjih godina, Jürgena Kloppa . Dvostruki njemački prvak s Dortmundom zatražio je raskid ugovora te će klupu 'crno-žutih' napustiti na kraju ove sezone.

Pokretanje videa...

Reuters/PIXSELL 03:02

Trener je predsjednika kluba Hans-Joachima Watzkea tražio da mu na ljeto raskine ugovor koji mu inače traje do 2018., piše Bild te navodi kako će sezonu odraditi do kraja, a onda potražiti posao najvjerojatnije u Engleskoj. Glavni razlog su loši rezultati u prvenstvu, 'sramotnih' 37 bodova zaostatka za Bayernom , ispadanje iz Lige prvaka od Juventusa te za kraj javne svađe s igračima.

- Znao sam da će doći dan kada više neću biti idealan trener za ovaj savršeni klub. Zadnjih tjedana više nisam bio siguran da sam prava osoba. Moja dužnost je biti iskren prema sebi i predsjedniku kluba. Momčad zaslužuje trenera koji će biti 100 posto uz nju - rekao je Klopp na izvanrednoj konferenciji za medije.

Njemački mediji najavljuju kako Klopp odavno na stolu ima ponude brojnih europskih bogataša. Među onima koji se ističu jest ponuda Manchester Cityja . 'Građane' na ljeto gotovo sigurno napušta Manuel Pellegrini, a naslijedit će ga Nijemac.

- Nisam ni umoran, niti sam u kontaktu s nekim drugim klubom. No, isto tako, ne mislim ni uzeti sezonu odmora. Odlučio sam se sada za ovaj potez kako bi se svi u klubu mogli prilagoditi mojim planovima.

Bild dodaje kako bi Kloppa na klupi Borussije pak trebao naslijediti bivši trener Mainza Thomas Tuchel koji je nedavno odbio ponudu HSV-a. Sada je poznato i zašto, sjest će na klupu 'crno-žutih'. U Dortmundu će navodno potpisati ugovor na četiri godine za 20 milijuna eura.

- Ne znamo kada ćemo raspravljati o njegovoj zamjeni, nismo još razmišljali o tome - rekao je sportski direktor Michael Zorc.

S obzirom na teško stanje ove sezone klubu su potrebne neke promjene.

- Borussija ima veliki potencijal koji samo treba iskoristiti. Za to je trebalo otpustiti velike glave, u ovom slučaju to je moja glava. Ovo je pravi trenutak za promjene. Borussija je iznad svih nas, zahvalan sam što sam bio dio ovog kluba - zaključio je Klopp.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 60

VIDEO

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!
TRENERSKE PROMJENE U HNL-U

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!

Paolo Tramezzani dobio je bolju ponudu i vrlo vjerojatno napušta Istru 1961. Damir Mišković, pak, u Rijeci želi vidjeti trenutačno najdugovječnijeg trenera u HNL-u, čovjeka koji je zanimljiv i HNS-u

Dinamo smijenio Vlatku Peras
PRELOMILI SU

Dinamo smijenio Vlatku Peras

Dugo se to spominjalo, ali iz tjedna u tjedan se Vlatka Peras pojavljivala na tribinama, kao i na radnom mjestu u Dinamu. No, na kraju je maknuta s dužnosti
Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?
DOMAĆA KONKURENCIJA

Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?

Predsjednik HNS-a i neki klubovi iz HNL-a čestitali su Dinamu na osvajanju trofeja, dok drugi još uvijek šute. Do kraja prvenstva igra se još jedno kolo