Sport

Komentari 24

Klose prešišao Pelea, Götze je prva rezerva s golom u finalu...

Klose prešišao Pelea, Götze je prva rezerva s golom u finalu...

Klose je protiv Argentine istrčao u svom drugom finalu na SP-ima, 12 godina nakon prvog, čime je srušio rekord Pelea i to za 21 dan. Götze je najbolja rezerva svijeta

Iako u 90 minuta između Njemačke i Argentine nije bilo golova, bilo je - rekorda. S prvim zviždukom talijanskog suca Nicole Rizzolija Njemačka i Argentina izjednačili su rekord po broju međusobnih utakmica na svjetskim prvenstvima (7). Na vrhu su se izjednačili s utakmicama Brazil - Švedska i Njemačka - Jugoslavija (Srbija).

Miroslav Klose, najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava (16 golova), skočio je na drugo mjesto po broju nastupa na mundijalima (24), jedan manje od legendarnog Lothara Matthäusa. Kloseu je ovo drugi finale na svjetskim prvenstvima, 12 godina nakon prvog, čime je srušio rekord Pelea i to za 21 dan. 

Argentina nije primila niti jedan gol u nokaut-fazi ovog Svjetskog prvenstva u regularnih 90 minuta utakmice. Sergio Romero time je nadmašio sve argentinske golmane u povijesti jer je sakupio više od 400 minuta bez primljenog gola...

Njemačkoj su ovo bili 11. produžeci na svjetskim nogometnim prvenstvima čime su izjednačili rekord "kraljeva produžetaka", Talijana.

Götze kao nitko 

Najčitaniji članci