Obavijesti

Sport

Komentari 6

Klubovima prijete kazne ako će igrači klečati tijekom himne

Klubovima prijete kazne ako će igrači klečati tijekom himne
1

NFL je poljujan činjenicom da igrači kleče tijekom izvođenja himne, što je, prema mnogima, manjak poštovanja prema njihovoj domovini, a sada su predstavnici lige uveli nova pravila...

VIDEO

Igračima NFL-a prijete kazne ukoliko budu klečali dok se izvodi američka himna - odluka je to koju su, u srijedu, donijeli glavni predstavnici lige. 

Igrači će tijekom izvođenja himne moći ostati u svlačionici, ukoliko to žele, ali ako se nalaze na terenu onda moraju stajati. Ako se oni odluče na klečanje, onda im prijete sankcije, ali ne za njih same, već za klub.

Prva verzija novog pravila glasila je da igrači moraju biti na terenu tijekom izvođenja himne, ali povjerenik lige, Roger Goodell je rekao kako su se predstavnici lige ipak, jednoglasno, složili da igrači mogu ostati u svlačionici. 

- Igrači koji budu na terenu tijekom izvođenja himne, neće smjeti klečati jer time pokazuju manjak poštovanja prema našoj domovini. Nažalost, takvi protesti na terenu su stvorili krivu sliku o našoj ligi - izjavio je Goodell.

Nova pravila su podržana od strane svih predstavnika lige u Atlanti, a zanimljivo je da se na tom sastanku nisu nalazili predstavnici igrača. 

Cijela zbrka oko klečanja prilikom izvođenja himne, započela je još 2016. godine, kada je Colin Kaepernick u znak protesta zbog rasizma i policijske brutalnosti odbio stajati tijekom izvođenja himne.

- Bilo bi sebično od mene da okrenem glavu na drugu stranu dok se događaju ovakve stvari u mojoj zemlji. Leševi leže na ulici, a ljudi koji plate izvuku se s ubojstvom. Kad osjetim da zastava predstavlja ono za što se zalaže država, ustat ću i odati počast himni - rekao je Kaepernick.

A nije dugo trebalo da mu se pridruže i ostali igrači. Sve se to nastavilo do danas, a povodom svega se oglasio i američki predsjednik, Donald Trump

- Navijači nikako ne bi trebali podržavati igrače koji nisu ponosni na svoju himnu i domovinu. NFL bi trebao promijeniti politiku - objavio je Trump na Twitteru.

Zbog takvog "nepoštivanja" države, pala je i sama gledanost NFL utakmica, a sada svi pokušavaju primiriti nastalu situaciju. Nakon oštrog napada Trumpa, savez je odlučio povući potez i uistinu promijeniti politiku.

NOVA PRAVILA: 

- Svi igrači i predstavnici kluba moraju stajati dok se izvodi himna jer tako pokazuju poštovanje prema zastavi, himni i domovini.

- Prema novim pravilima, igrači ne moraju biti na terenu dok svira himna.

- Osobe koje odluče da ne žele biti na terenu dok svira himna mogu ostati u svlačionici ili u nekoj drugoj prostoriji stadiona, a mogu se vratiti na teren čim završi sviranje himne.

- Klub će biti kažnjen ukoliko njegovi članovi ne budu stajali tijekom izvođenja himne. 

- Svaki klub ima pravo stvoriti svoja pravila i način na koji će kazniti osobe koje ne budu stajale tijekom himne

- Povjerenik lige će primijeniti određene aktivnosti na osobe koje ne budu stajale tijekom izvođenja himne.

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union