Obavijesti

Sport

Komentari 1

Klupski SP u Kataru: Liverpool čeka protivnika u polufinalu

Klupski SP u Kataru: Liverpool čeka protivnika u polufinalu
1

Aktualni europski prvak Liverpool će u polufinalu Svjetskog prvenstva klubova igrati protiv katarskog Al-Sadda, Hienghene Sporta s Nove Kaledonije ili meksičkog Monterreyja.

U sjedištu Međunarodne nogometne federacije u Zurichu održan je ždrijeb parova svjetskog klupskog prvenstva koje će se od 11. do 21. prosinca održati u Kataru.

Pokretanje videa ...

Prvo će snage odmjeriti Al-Sadd i Hienghene Sport, a pobjednik tog dvoboja će u četvrtfinalu igrati protiv Monterreyja. Bolji iz tog susreta u polufinalu će igrati protiv engleskog velikana Liverpoola.

Na drugoj strani ždrijeba poznat je tek prvak Afrike (Esperance de Tunis). Ime najbolje južnoameričke momčadi doznat ćemo 23. studenog, a najbolje azijske momčadi dan kasnije.

Copa Libertadores je stigla do polufinala u kojem će snage odmjeriti argentinski velikani Boca Juniors i River Plate, te brazilski klubovi Gremio i Flamengo. Prve polufinalne utakmice su 1. i 2. listopada, a uzvrati 22. i 23. istog mjeseca. Finale je 23. studenog u čileanskom gradu Santiago.

Naslov klupskog prvaka svijeta prošle godine osvojio je Real Madrid pobijedivši u finalu Al-Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa 4-1.

ŽDRIJEB KLUPSKOG SP-A

1. kolo - 11. prosinca:
Al-Sadd (Kat) - Hienghene Sport (Nova Kaledonija)

Četvrtfinale - 14. prosinca:
Al-Sadd (Kat) / Hienghene Sport (Nova Kaledonija) - Monterrey (Mek) Prvak Azije - Esperance de Tunis (Tun)

Polufinale: 17. prosinca:
Prvak Azije / Esperance de Tunis (Tun) - prvak Južne Amerike

18. prosinca:
(Al-Sadd / Hienghene Sport) / Monterrey (Mek) - Liverpool (Eng)

Za 5. mjesto - 17. prosinca
Za 3. mjesto - 21. prosinca
Finale - 21. prosinca (fh)