Sport

Komentari 1

'Kobe, Kobe!' LA je zazivao ime legende, Vanessa poručila: Eh, da barem on i Gigi mogu biti tu

'Kobe, Kobe!' LA je zazivao ime legende, Vanessa poručila: Eh, da barem on i Gigi mogu biti tu

Tisuće ljudi okupile su se na ulicama Los Angelesa i proslavile naslov prvaka za Lakerse, uzvikujući ime čovjeka koji je poginuo početkom ove godine. A titula je došla baš na dan oca i kćeri

Deset ih godina nije bilo na vrhu, a ove su godine s čudesnim LeBronom Jamesom (35) otišli do kraja. LA Lakersi prvaci su NBA lige po 17. put nakon pobjede nad Miami Heatom 106-93 u šestoj utakmici finala u Orlandu.

Navijača u "balonu" na Floridi nije bilo, ali je nakon završetka utakmice krenulo slavlje u Los Angelesu. Točno 260 dana nakon što je tragično preminula njihova najveća zvijezda Kobe Bryant. I simpatizeri najdražeg kluba nisu ga zaboravili.

POGLEDAJTE VIDEO: Kobejev mural u Križevcima

"Kobe, Kobe, Kobe, Kobe", uzvikivalo je mnoštvo prolazeći ulicama kalifornijske metropole, posvećujući titulu svojoj legendi. Usprkos pandemiji i zabrani velikih okupljanja, tisuće su izašle i feštale u centru grada.

Bryantova udovica Vanessa (38) podijelila je tu snimku na Instagramu, uz posebnu čestitku i fotografiju Kobeja s generalnim menadžerom Lakersa Robom Pelinkom (50).

"Čestitam, Uncle P! Čestitam Lakersima. Kobe je bio u pravu, RP! Ostani na putu i blokiraj buku. Voljela bih da su Kobe i Gigi ovdje da to mogu vidjeti", napisala je Vanessa.

Pelinka je bio i kum njihove kćeri košarkašice Gianne, koja je također poginula s Kobejem u padu helikoptera 26. siječnja. I sudbina je očito htjela da Lakersi uzmu naslov baš na nacionalni dan oca i kćeri...

Prije deset godina Kobe je bio u središtu pozornosti, na parketu. Osvojio je pet prstenova s Lakersima i otišao u legendu. Koje će se, i u idućim titulama, navijači sigurno sjetiti.

A feštalo se, dakako, i u Orlandu. Toliko da je autobus iz dvorane krenuo bez Quinna Cooka (27) koji je preko Instagrama zvao suigrače da se vrate po njega...

Najčitaniji članci