Sport

Komentari 27

Kobejeva udovica uložila tužbu: Krivi ste za smrt Kobeja i Gigi

Kobejeva udovica uložila tužbu: Krivi ste za smrt Kobeja i Gigi

Ara Zobayan krivac je helikopterske nesreće jer nije imao dozvolu za letenje po uvjetima tako loše vidljivosti, a već je ranije bio kažnjavan za to, i zato obitelj Bryant traži zadovoljštinu na sudu

Gotovo mjesec dana nakon pogibije supruga i kćeri Vanessa Bryant kreće u pravnu bitku s tvrtkom u čijem je vlasništvu bio sporan helikopter Sikorsky S-76B, Island Express Helicopters, prenose američki mediji.

Kobejeva udovica u tužbi navodi da je pilot Ara Zobayan bio nepažljiv i nemaran i da je ta nepažnja izravno uzrokovala smrt Bryanta, Gianne i još šestero putnika u tom helikopteru.

"Kršenje dužnosti i nemar tuženika Island Express Helicoptersa uzrokovalo je ozljede i štetu na koje se žali tužitelj, a smrt Kobeja Bryanta izravan je rezultat nepažljivog ponašanja Zobayana za koje je Island Express Helicopters odgovoran u svakom pogledu", piše u tužbi s 27 točaka.

Helikopter je smio letjeti samo principom vizualnog letenja (VFR) uz preduvjet vidljivosti od najmanje pet kilometara i oblacima ne nižima od 300 metara iznad zemlje, što nije bio slučaj.

U tužbi stoji i da je helikopter letio gotovo 300 kilometara na sat po gustoj magli usred brda te da nije smio poletjeti. Osim toga, traže i odštetu za emocionalnu traumu koju su Kobe i Gianna prolazili dok se pilot pokušavao izvući iz magle.

Spomenuli su i kaznu koju je Zobayan dobio 2015. zbog kršenja pravila o minimumu za VFR, kad je također letio u uvjetima nedovoljno dobre vidljivosti.

Ne spominje se odštetni iznos koji obitelj Bryant traži od tvrtke, ali mogla bi biti milijunska. Kako stoji u njoj, traže nadoknadu za gubitak ljubavi, naklonosti, brige, društva, ugsluge, udobnosti, podrške, prava na podršku, druženja, utjehe ili moralne podrške i očekivanja buduće podrške i savjetovanja. Također traže i novac za gubitak financijske potpore i troškove pokopa.

- Bila je to tragična nesreća. Nemamo komentar tužbe koja je u tijeku - poručili su iz Island Express Helicoptersa za TMZ.

Najčitaniji članci