Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
205 komentara

Ždrijeb kvalifikacija za EP '16.: Hrvatska na Italiju i Bugarsku

Hrvatska će igrati u skupini s Italijom, Norveškom, Bugarskom, Azerbajdžanom i Maltom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje se 2016. igra u Francuskoj

Sanjin strukić/Pixsell
Foto: Sanjin strukić/Pixsell
205 komentara

U Nici je održan ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine, a Hrvatska je u skupini H s Italijom, Norveškom, Bugarskom, Azerbajdžanom i Maltom! Solidan ždrijeb, ali nikako ne i lagan. 

Euro u Francuskoj bit će prvi na kojem će nastupati čak 24 reprezentacije, što znači da prve dvije iz svake skupine direktno idu na natjecanje, kao i najbolji trećeplasirani, dok ostatak trećeplasiranih odlazi u dodatne kvalifikacije.

Na prvi pogled je jasno kako su favoriti Talijani, koji Hrvatskoj 'leže', a opasno će prijetiti Norveška i Bugarska. Azerbajdžan i Malta su autsajderi. 

Još se ne zna točan raspored utakmica, ali će se znati tijekom dana kada čelnici Hrvatskog nogometnog saveza dogovore termine s ostalim reprezentacijama.

Od ostalih grupa nešto teža čini se ona u kojoj su Portugal, Srbija, Danska, Armenija i Albanija.

Kvalifikacije se neće kao dosad igrati utorkom i petkom, već bilo koji dan od četvrtka do utorka, po želji domaćina.

Ždrijeb kvalifikacija:

  • Skupina A: Nizozemska, Kazahstan, Island, Latvija, Turska, Češka
  • Skupina B: Bosna i Hercegovina, Andora, Cipar, Wales, Izrael, Belgija
  • Skupina C: Španjolska, Luksemburg, Makedonija, Bjelorusija, Slovačka, Ukrajina
  • Skupina D: Njemačka, Gibraltar, Gruzija, Škotska, Poljska, Irska
  • Skupina E: Engleska, San Marino, Litva, Estonija, Slovenija, Švicarska
  • Skupina F: Grčka, Farski Otoci, Sjeverna Irska, Finska, Rumunjska, Mađarska
  • Skupina G: Rusija, Lihtenštajn, Moldavija, Crna Gora, Austrija, Švedska
  • Skupina H: Italija, Malta, Azerbajdžan, Bugarska, Norveška, Hrvatska
  • Skupina I: Portugal, Albanija, Armenija, Srbija, Danska (*Francuska)

*Francuska je pridodana u skupinu I, a s reprezentacijama iz te grupe igrat će prijateljske utakmice, ne za bodove pa niti te utakmice neće utjecati na poredak

LIVE

Govor drži Gianni Infantino koji je prisutan na svim Uefinim ždrijebovima. Počeo je ždrijeb! A što misli o novom formatu, poručio je izbornik Niko Kovač.

- Osobno, mislim da je to odlična ideja jer će sada s 24 ekipe biti lakše izboriti nastup u završnici. Da nije na snagu stupio novi format, manje države nikada ne bi dobile priliku zaigrati na velikom turniru. Očekujem odličan turnir, a vjerujem da će i navijači biti zadovoljni - rekao je Niko.

Počela je ceremonija uoči samog ždrijeba kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Ždrijeb se održava u Nici. Izvlačit će se osam skupina s po šest reprezentacija i jedna skupina od pet reprezentacija.

Naši partneri pišu
Message