Obavijesti

Sport

Komentari 2

Koeman preuzima nizozemsku klupu, Van Gaal boluje od raka

Koeman preuzima nizozemsku klupu, Van Gaal boluje od raka

Louis van Gaal ranije je ovog tjedna objavio da će se nakon Svjetskog prvenstva u Kataru povući s mjesta izbornika nizozemske reprezentacije kako bi se posvetio liječenju raka prostate

Nizozemski nogometni savez (KNVB) objavio je kako će dužnost izbornika te reprezentacije nakon završetka Svjetskog prvenstva u Kataru, koje je na programu od 21. studenoga do 18. prosinca, ponovno preuzeti Ronald Koeman.

Pokretanje videa ...

Koeman, koji je vodio Nizozemsku od veljače 2018. do kolovoza 2020. godine, na mjestu izbornika naslijedit će Louisa van Gaala koji je ranije ovoga tjedna objavio kako će se povući nakon SP-a i posvetiti liječenju raka prostate od kojega boluje.

Martin Rickett/PA/PIXSELL

Tijekom svog pvog boravka na klupi reprezentacije Koeman je bio uspješan te se s "oranjem" plasirao na EURO te stigao do finala Lige nacija, ali je u kolovozu 2020. odlučio prihvatiti "posao iz snova", odnosno treniranje Barcelone, kluba u kojem je proveo najbolje igračke dane.

No, epizoda u Kataloniji neslavno je završila po nizozemskog stručnjaka koji je zbog serije loših rezultata dobio otkaz u listopadu prošle godine.

Netherlands squad walkaround and press conference - Estadio D. Afonso Henriques