Obavijesti

Sport

Komentari 1

Kola idu nizbrdo? Zovi Hrvata! Hrvatski stoper je s dva gola spasio svoj klub debakla!

Kola idu nizbrdo? Zovi Hrvata! Hrvatski stoper je s dva gola spasio svoj klub debakla!

St. Pauli, njemački drugoligaš i jedan od glavnih favorita za plasman u Bundesligu ove sezone, teškom se mukom plasirao u drugo kolo njemačkog kupa nakon pobjede nad četvrtoligašem Straelenom (4-3), a briljirao je Jakov Medić

VIDEO

Njemački kup poseban je po tome što niželigaši nerijetko ruše prvoligaše i drugoligaše te doguraju daleko, a da se to ne dogodi njegovom klubu, pobrinuo se hrvatski stoper Jakov Medić (23).

St. Pauli, njemački drugoligaš i jedan od glavnih favorita za plasman u Bundesligu ove sezone, teškom se mukom plasirao u drugo kolo njemačkog kupa nakon pobjede nad četvrtoligašem Straelenom (4-3).

Da će ovo biti mučan dan za nekadašnjeg prvoligaša, vidjelo se već na samom početku. 

GER; 2. FBL, FC St. Pauli vs 1.FC Nuernberg

Domaćin je poveo u 19. minuti golom Jarona Vicarija, gosti su bili u šoku, ali vrlo brzo su došli k sebi. Šest minuta trebao je Aricu Smithu za izjednačenje, a u 40. minuti asistirao je našem Jakovu Mediću za 2-1.

Činilo se da je bedem srušen, da će se niželigaš predati, ali naprotiv. Samo dvije minute kasnije Nshimiriman je izjednačio na 2-2 i s tim rezultatom otišlo se na predah. 

St. Pauli je u nastavku preuzeo inicijativu, a to se isplatilo u 62. minuti kada je David Otto pogodio za 3-2. Dominirali su, plovili prema pobjedi, ali onda i sami sebi sve zakomplicirali. Manos Saliakas je u 77. minuti pocrvenio, a taj poklon je niželigaš široke ruke prihvatio. U 80. minuti Vicario je zabio svoj drugi gol, izjednačio na 3-3 i naznačio dramu. 

SV Straelen - FC St. Pauli

A onda kada kola idu nizbrdo, eto hrvatskog spasitelja. Toliko puta viđena scena. Do kraja susreta Straelen se grčevito branio i nadao se produžecima, no u 90. minuti opet se ukazao Jakov Medić. Pospremio je loptu u mrežu za konačnih 4-3 i plasman u šesnaestinu finala Kupa. Bila je to još jedna njegova fantastična partija. Osim dva gola u stilu rutiniranog napadača, razbijao je suparničke napade, osvajao duele i sjajno čitao igru. 

Medić je karijeru započeo u omladinskom pogonu Hrvatskog dragovoljca, selio je od Zagreba, Istre, Lučkog i Vinogradara pa 2019. godine prvi put otišao van potpisavši za trećeligaša Nuremberg. Marljivo je radio i prije godinu dana se isplatilo. Doveo ga je St. Pauli i u vrlo kratkom roku pokazao je ne samo da je pojačanje, već da je i kalibar za Bundesligu. 

SV Straelen - FC St. Pauli

Prošle sezone bio je jedan od najboljih stopera druge lige. Odigrao je 33 utakmice (samo dvojica su igrala više) i zabio je dva gola uz dvije asistencije. Bratić Roka Šimića (Jakovljev otac i Rokova majka su brat i sestra) strpljivo čeka bilo kakav mig, signal da ga Zlatko Dalić prati, ali Ivajlo Petev i susjedi iz BiH jednako su tako uporni u nagovaranju. Kao i njegov suigrač Nikola Vasilj, koji brani za BiH.

- Ja sam rođeni Zagrepčanin i moja domovina je Hrvatska, ali tata mi je iz Hercegovine i što se tiče odabira reprezentacije za koju bih mogao igrati u budućnosti, sve je otvoreno - rekao nam je Medić u intervjuu.

Njegov suigrač Igor Matanović (19) izabrao je Hrvatsku i odmah dobio poziv u U-21 selekciju. Jakov nema niti jedan nastup za mlađe reprezentacije, ali nadamo se da njegovi sjajni nastupi u drugoj Bundesligi neće proći ispod radara. Riječ je o igraču koji bi vrlo brzo mogao preseliti u Bundesligu, a bilo bi šteta kada bi ostali bez takvog talenta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića
Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?
KAKAV SPEKTAKL!

Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?

Plus+ U listopadu će se Usik i Fury boriti opet. Što znači da će se odreći IBF pojasa, za koji će boksati Hrgović i Dubois. Pobjednik tog meča mogao bi na Usika. Ili na Furyja. Dvojac koji je ipak trenutačno razina više. Barem jedna...