Obavijesti

Sport

Komentari 26

Navijači Köln ispratili u 2. ligu dimnim bombama, bježao i Ola

Navijači Köln ispratili u 2. ligu dimnim bombama, bježao i Ola
15

U posljednjem, 34. kolu, Bundeslige Köln se porazom 4-1 od Bayerna oprostio od prve lige. Hertha je izborila razigravanje svladavši Hoffenheim 3-1. Slavio je i Bayer

VIDEO

Borussija je lako svladala Freiburg i s visokih 4-0 i s novom pobjedom još jednom proslavila naslov prvaka Njemačke.

Dvostruki strijelci u slavlju Dortmunda bili su Poljaci Robert Lewandowski i Jakub Blaszykowski. Lewandowski je tako došao do brojke od 22 gola u sezoni čime je dostigao Mansfreda Burgsmüllera, koji je posljednji igrač koji je toliko puta zatresao mrežu u jednoj sezoni za dortmundski sastav. Uspjelo mu je to točno prije 30 godina sezone 1981/82. Ivan Perišić zaigrao je od 64. minute za prvake, a po završetku susreta slavio je sa suigračima i navijačima na prigodno organiziranoj svečanosti.

Bayern je s četiri gola ispratio Köln u drugu ligu. Dvaput je mrežu Kölna parao Müller, te Robben, a jedan je gol. odnosno autogol postigao za Bavarce i Geromel. Počasni pogodak za domaću momčad zabio je Novakovič. Köln je ispao u drugu ligu, a od njemačke se momčadi oprostio  Lukas Podolski koji na ljeto seli u Arsenal.

Navijači su ispadanje svog kluba u drugu ligu ispratili dimnim bombama. Dvadesetak navijača odmarširalo je prema policiji i pokušalo probiti policijski koridor, ali snage javnog reda i mira uspjele su ih odbiti.

Hannover je potvrdio sedmo mjesto, posljednje koje vodi u Europsku ligu. Slavili su protiv Kaiserslauterna 2-1.

Wolfsburg koji je poveo 2-0 protiv Stuttgarta naposlijetku je izgubio 3-2. Mario Mandžukić sjajno je asistirao Patricku Helmesu kod prvog gola u 28. minuti, dok je kod drugog u 60. Helmes dodao Marcu Russu za gol.

Hertha je pobjedom nad Hoffenheimom 3-1 izborila razigravanje za opstanak u najvišem rangu natjecanja. Slavila je Hertha dvama golovima Änisa Ben-Hatire i jednim Raffaela u utakmici u kojoj su od 42. minute igrali s igračem više nakon isključenja Babela. Za Hoffenheim je cijeli susret odigrao Boris Vukčević, dok Srđan Lakić nije ulazio u igru. S druge strane, kod Herthe Andre Mijatović nije konkurirao za susret.

U gostujućoj 3-2 pobjedi Schalkea nad Werderom Klaas-Jan Huntelaar zabio dva gola i došao do brojke od 29 bundesligaških golova u jednoj sezoni, čime je izjednačio klupski rekord Klausa Fischera iz 1975/76.

Bayer je s 4-1 svladao Nürnberg. Hat-trick na susretu postigao je Stefana Kießling koji je stigao do 16. pogotka u prvenstvu.

Mladen Petrić oprostio se od navijača HSV-a gostujućim 1-0 porazom od Augsburga. HSV je još ranije osigurao opstanak u ligi, a Petrić je zaigrao od 71. minute umjesto Berga.

Huntelaar najbolji strijelac Bundeslige, Mandža prvi od Hrvata

 Klaas-Jan Huntelaar s 29 je golova najboljis trijelac Bundeslige.Napadač Schalkea nadmašio je golgetera Bayerna i najboljeg strijelca prošle sezone Maria Gomeza koji se zaustavio na 26 golova.

Treći najbolji strijelac Bundeslike je Borussijin Robert Lewandowski s 22 gola.

Na 12. mjestu ljestvice našao se i hrvatski reprezentativac u redovima Wolfsburga Mario Mandžukić s 12 pogodaka- Petrić i Perišić zabili su po sedam komada, a Ivica Olić sezonu je završio sa samo dva gola na svom kontu.

Ljestvica najboljih bundesligaških strijelaca za sezonu 2011/12:

1. Klaas-Jan Huntelaar (Schalke) 29 golova u 32 utakmice

2. Mario Gomez (Bayern) 26, 33

3. Robert Lewandowski (Borussia Dortmund) 22, 34

4. Claudio Pizarro (Werder) 18, 29/   Lukas Podolski (Köln) 18, 29/ Marco Reus (Borussia Mönchengladbach) 18, 32

12. Mario Mandžukić (Wolfsburg) 12, 32


Bundesliga, 34. kolo:

Köln - Bayern 1-4 (Novakovič 63 / Müller 34, 85, Geromel 52-ag, Robben 54)

Augsburg - HSV 1-0 (Koo 35)

Borussia Dortmund - Freiburg 4-0 (Blaszczykowski 5, 39, Lewandowski 20, 27)

Hannover - Kaiserslautern 2-1 (Bugera 38-ag, Ya Konan 72 / Wit 7)

Hertha - Hoffenheim 3-1 (Ben-Hatira 14, 78, Raffael 90+2 / Compper)

Mainz - Borussia Mönchengladbach 0-3 (Reus 31, 62, Camargo 69)

Nürnberg - Bayer Leverkusen 1-3 (Mak 59 / Kiessling 6, 32, 88, Schürrle 77)

Stuttgart - Wolfsburg 3-2 (Cacau 74, Maza 78, Traore 80 / Helmes 28, Russ 60)

Werder - Schalke 2-3 (Pizarro 41-11m, 82, Draxler 30, Huntelaar 65, 74)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 26

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana