Obavijesti

Sport

Komentari 14

Komisija: Ivanušec nije skrivio penal, start Galešića je za žuti! Toplak: Gorica se vodila u krčmi

Komisija: Ivanušec nije skrivio penal, start Galešića je za žuti! Toplak: Gorica se vodila u krčmi

Draženko Kovačić analizirao je suđenje u emisiji "Studio HNL" i dotaknuo se sudačkog seminara na kojem su se po prvi put ove godine pojavili predstavnici baš svih klubova u Hrvatskoj

VIDEO

Moram napomenuti da je Komisija odmah nakon završetka polusezone sazvala sastanak, seminar gdje su analizirane sve situacije koje su izazvale polemiku u prošloj polusezoni. Osam dana prije nastavka bio je četverodnevni seminar u Medulinu gdje su provedeni testovi fizičkog stanja sudaca, određene smjernice... Organiziran je i sastanak s medijima gdje su bili predstavnici svih klubova, rekao je član Sudačke komisije HNS-a Draženko Kovačić gostujući u emisiji "Studio HNL" na MAXSportu pa dodao:

- Unatrag nekoliko godina takav seminar bio je zamišljen, no do ove godine se nikada nisu svi odazvali. To je pohvalno, mislim da je bio kvalitetan sastanak gdje su zauzeti jasni stavovi za nastavak prvenstva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Svi smo jedna obitelj 01:33

Nešto ranije, u emisiji su gostovali Samir Toplak i Rajko Magić koji su komentirali utakmice 18. kola HNL-a.

Dinamo - Gorica, sudac Duje Strukan

Dinamo i Gorica na Maksimiru igraju 18. kolo HNL-a

Toplak: Kad prvi na tablici odigra sa zadnjim to je kiks, veliko iznenađenje. Ti događaji oko Dinama koji su se događali nisu toliko utjecali na ekipu. Igrači se ne zamaraju što se događa na katu dok plaća sjeda. I tu je kraj priče, njih nije briga. Dinamo je bio dominantan, bolji, realizacija nije bila na nivou iako nije stvorio neke pretjerane šanse. Trener Sopić mora pronaći neke igrače koji će eksplodirati. Fućak, Mitrović, Ndockyt... Nitko nije zabio ni gola u HNL-u. Vidjet ćemo hoće li Tim Matavž biti taj, ali on je u 185 minuta ove sezone zabio jedan gol. Kad sam odlazio rekao sam predsjedniku Črnku: "Morate brzo dovesti sportskog direktora." Jer politika se vodila iz krčme. On je to napravio i nadam se da će to biti to. Sportska politika je bila promašena što dokazuju svi dolasci i odlasci (ukupno 16 igrača je otišlo ili došlo op. a.)

3. minuta, prekršaj Ristovskog, poništen gol Špikića

"Stav Komisije je da je ovdje opravdana VAR intervencija. Ovdje igrač Dinama nije igrao loptom nego nakon što ga je odnio... Vidite udarac koljena u zadnju ložu igrača Gorice. Inercijom igrač Gorice odigrava loptu. Opravdana intervencija VAR-a, sudac Strukan je došao pogledati i zbog toga je dosuđen prekršaj.", rekao je Draženko Kovačić i nastavio:

"Teško je reći što su suci u brzini vidjeli. Ali zato postoji VAR koji ima mirnu situaciju. Prvo nisu mislili da jest prekršaj, ali kada se pomno analizira, u VAR sobi sa svim mogućim alatima, pozvali su suca na pregled i donesena je ispravna odluka."

87. minuta, Ivanušec srušio Majstorovića, penal za Goricu?

"Ovdje je jedan nogometni duel gdje nema prekršaja nogom. Je ruka stavljena na rame, ali nema apsolutno nikakvog potezanja. Igrač Gorice je osjetio kontakt, naglasio ga... Sudac je imao kontrolu i ispravno dosudio, dozvolio nastavak igre u ovoj situaciji."

Hajduk - Šibenik, sudac Tihomir Pejin

Gorica s igračem manje srušila Rijeku i zakuhala utrku za naslov

Magić: Treba čestitati Hajduku na upornosti. Napadali su, pokušali su negativni rezultat izjednačiti pa pobijediti. Statistika jako puno govori kolika im je bila želja. Šibenik? Postigli su gol za vodstvo, branili su se, ali drugi gol je bio kiks. Prejeftino su ga primili.

Toplak: U Hajduku je novi trener, novi sustav 3-5-2 protiv 4-2-3-1. Hajduk je agresivno krenuo, bio dominantan, stvorio puno opasnih situacija... Možemo li mi već vući paralele? Nešto se nazire. Leko želi jako puno igrača u završnici i jako puno ubačaja. Sve je dolazilo s bokova. Ako se sjećamo prijašnjeg Hajduka u 3-5-2, gušili su se u sredini. Špice su ulazile u sredinu i iz te igre je dolazilo puno kontri. To je neka ideja igre. Šibenik je dao sve od sebe. Slažem se s Marijem (Cvitanovićem op. a.), ali uvijek kvaliteta presudi. Sav taj pritisak, sve su jednostavno rješavali, ali iz najjednostavnije situacije... Da im je netko rekao da će dobiti gol rekli bi da ne bi. Hajduk je bio uporan i zasluženo pobijedio. Ali kod prvog gola svi su igrali poluaktivno i mislili da Šibenik ne može zabiti.

45. minuta, poništen pa priznat gol Kalika

"Pomoćni sudac je dozvolio nastavak igre prema uputama i na kraju dosudio zaleđe. To je teška situacija za pomoćnog suca koji je vrlo dobro pozicioniran. Upitna je samo ruka, a ona ne može biti u zaleđu. Vrlo teška situacija, ali na kraju ispravna odluka.", smatra Kovačić.

Osijek - Rijeka, sudac Patrik Kolarić

Šibenik i Gorica sastali se u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

35. minuta, lopta pogađa Lovrića u ruku, VAR potvrdio penal

"Pohvalio bih i igrače i suce, i suce u VAR sobi koji su ovaj vikend imali teške uvjete pa VAR nije na svim stadionima bio u funkciji. Ovdje smo imali situaciju gdje igrač Osijeka desnom rukom zaustavlja loptu. Sudac je fantastično bio pozicioniran i donosi odluku koja je ispravna.", navodi Kovačić.

Osijek i Rijeka u Gradskon vrtu igraju 18. kolo HNL-a

60. minuta, oštar start Galešića, dobio žuti

"Radi se o jednom nepromišljenom startu, ali nije na igrača nego ispred njega u želji da se zaustavi razvojni napad suparničke momčadi. Na prvu ružno izgleda, ali ako ga analiziramo po kriterijima za dodjelu disciplinskih mjera, imamo samo brzinu dolaska. Start je ispred igrača, nije na njega i nemamo o čemu raspravljati, to bi bio čisti crveni. Međutim, ovdje je ispred i do kontakta dolazi s lijevom nogom, koja je bila nisko dolje. Igrač se brzo pridigao i žuti je ispravna odluka.

Strahonja ne misli kao Komisija: Galešić je zaslužio crveni karton
Strahonja ne misli kao Komisija: Galešić je zaslužio crveni karton

88. minuta, nije priznat gol Osijeka zbog zaleđa

"VAR suci i osoblje u VAR sobi su sve poduzeli u samoj pripremi... Označili su sve linije, čak je i rasvjeta ranije upaljena da bi se VAR osposobio, ali nije radio u potpunosti. U ovoj situaciji gdje je pomoćni sudac bio vrlo dobro pozicioniran, ali zaleđe je bilo malo, je donio pogrešnu odluku. Ekipa u VAR sobi crtala je linije u koracima i zato je to dugo trajalo, ali odluka je bila ispravna."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'