Obavijesti

Sport

Komentari 121

Komisija odlučila: Pajač i Jović suspendirani do kraja sezone!

Komisija odlučila: Pajač i Jović suspendirani do kraja sezone!
1

Sudačka komisija HNS-a imala je hitnu sjednicu u utorak na kojoj je odlučeno: glavni sudac utakmice Rijeka - Osijek Igor Pajač kao i glavni VAR sudac Fran Jović više ne smiju suditi

VIDEO

Fran Jović i Igor Pajač više neće suditi ove sezone! Odlučila je to sudačka komisija HNS-a na sjednici u utorak nakon analize utakmice Rijeke i Osijeka (3-2) u polufinalu Kupa koja je izazvala velike polemike, objavio je savez na službenim stranicama.

POGLEDAJTE VIDEO: Grezda udara Čolaka

Pokretanje videa...

Grezda udara Čolaka 00:42

Prema mišljenju komisije, glavni sudac Pajač i glavni VAR sudac Jović krivi su za nedosuđeni crveni karton igraču Osijeka Danijelu Lončaru zbog starta na Alexanderu Gorgonu u četvrtoj minuti.

Pajač je, prema njihovu mišljenju, nepravedno isključio Osijekova igrača Laszla Kleinheislera drugim žutim kartonom u 56. minuti, a Pajač i Jović krivi su za neopravdano dosuđen penal za Rijeku u 70. minuti nakon duela Talysa i Luke Capana u kojem nije bilo korištenja laktom kao oružja.

HNL će se tek nastaviti ovog vikenda, ali u tih deset kola i jedan i drugi sudac bit će na hlađenju. A prvi pomoćni sudac Ivica Modrić kažnjen je s četiri utakmice nesuđenja.

Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:

Nakon detaljne analize utakmice polufinala završnice Hrvatskog nogometnog kupa za sezonu 2019./2020. odigrane u Rijeci 31. svibnja 2020. između Rijeke i Osijeka, Komisija nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a izražava nezadovoljstvo suđenjem.

Analizom su utvrđene tri ključne pogreške, kako slijedi:

1) 4' - Sudac utakmice je propustio uočiti grubi prekršaj slijedom čega je sukladno PNI valjalo isključiti igrača br. 22 Osijeka. U istoj situaciji pomoćni video sudac (VAR) pogrešno nije intervenirao i nije preporučio sucu utakmice „pregled snimke na terenu za igru“ budući je riječ o „jasnoj i očiglednoj pogrešci“ („izravni crveni karton“).

2) 56' - Sudac utakmice je pogrešno procijenio start igrača Osijeka br. 5 kao prekršaj koji se kažnjava „opomenom“. Budući je tom igraču to bila druga opomena, sudac utakmice ga je isključio. Glede VAR tehnologije, KNS IO HNS daje pojašnjenje kako se u ovoj situaciji VAR sukladno Protokolu VAR ne smije uključiti, slijedom čega VAR u ovoj konkretnoj situaciji nije pogriješio.

3) 70' - Sudac utakmice je unutar kaznenog prostora Osijeka pogrešno procijenio fizički kontakt između braniča Osijeka i napadača Rijeke te je dosudio kazneni udarac za Rijeku.

Analizom komunikacije između prostorija za VAR (VOR) i suca utakmice, KNS IO HNS stava je kako se s obzirom na razloge koje je sudac utakmice naveo VAR-u za dosuđivanje kaznenog udarca (uporaba lakta) te sadržaja audio-vizualne snimke koju je VAR pregledavao, trebalo pokrenuti Protokol VAR i predložiti sucu utakmice „pregled snimke na terenu za igru“. Slijedom iznesenog KNS IO HNS smatra kako je VAR i u ovoj situaciji pogriješio.

Uzimajući u obzir ozbiljnost i broj pogrešaka te posljedice koje se reflektiraju na natjecanje u pitanju, KNS IO HNS odlučila je suca utakmice Igora Pajača i pomoćnog video suca (VAR) Frana Jovića uslijed očitog pomanjkanja forme ne koristiti do završetka natjecateljske sezone 2019./2020. Isto tako, i prvi pomoćni sudac Ivica Modrić, s utakmice u pitanju, kažnjen je s četiri utakmice nesuđenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao