Obavijesti

Sport

Komentari 26

Kompletiramo najbolju postavu Hrvatske: Odaberite vanjske!

Kompletiramo najbolju postavu Hrvatske: Odaberite vanjske!
1

Na golu je Vlado Šola, s lijevog krila napada Patrik Ćavar, a s desnog Mirza Džomba. Organizator igre je Ivano Balić, a na šest metara kao pivot čeka Renato Sulić. Nedostaju nam još lijevi i desni vanjski

VIDEO

Lijevi vanjski

Zvonimir Bilić

Suprug bivše košarkaške reprezentativke Danire Bilić (ex Nakić) igrao je za Hrvatsku od 1993. do 2002. Ime je stekao u Zagrebu, a u reprezentaciji ima po jedno zlato (Mediteranske igre 2001.), srebro (SP 1995.) te broncu (EP 1994.).

Blaženko Lacković

Popularna haubica iz Marofa bio je član trofejne generacije koja je osvojila SP, OI i MI, dvaput bila srebrna na EP-u i triput brončana na OI. Kao 36-godišnjak danas je još uvijek aktivan rukometaš koji igra za Kiel, a za Hrvatsku je nastupao od 2001. do 2013.

Iztok Puc

Jedini rukometaš u povijesti koji je na Olimpijskim igrama igrao za tri različite reprezentacije, Jugoslaviju, Hrvatsku (1991.-1998.) i Sloveniju. Sa Zagrebom je osvojio dva naslova europskog prvaka 1992. i 1993. Posljednju funkciju obavljao je u sezoni 2002/03. kao sportski direktor Prulea 67. Na žalost, pokosio ga je rak pluća i jetre zbog kojeg je preminuo u listopadu 2011.

Tonči Valčić

Još jedan bivši član "kauboja" koji se nije umirovio, već danas nastupa za PPD Zagreb. Nije bio standardan u reprezentaciji za koju je s prekidima igrao od 1999. do 2010. Ima zlato iz Portugala 2003. i tri europska srebra.

 

Desni vanjski

Marko Kopljar

U Francuskoj ga nema zbog ozljede koljena, no Marko je u posljednjih osam godina puno doprinio hrvatskoj reprezentaciji i osvojio dva europska srebra te bronce na OI, SP-u i EP-u (dvije).

Petar Metličić

Bivši kapetan, danas pomoćnik izbornika u reprezentaciji. Pero je bio jedna od najjačih karika zlatne generacije iz Portugala s kojom je osvojio sedam medalja s velikih natjecanja u razdoblju od 1997. do 2009.

Zoran Mikulić

Član još jedne legendarne generacije koja je Hrvatskoj donijela prvo olimpijsko zlato u Atlanti 1996. Bila mu je to i jedina reprezentativna medalja, a za Hrvatsku je nastupao od 1995. do 2001.

Zlatko Saračević

Najstariji od izabranih, Sarač u vitrinama ima svjetsko juniorsko i seniorsko zlato te olimpijsku broncu s Jugoslavijom. S Hrvatskom je pobrao medalje na Olimpijskim i Mediteranskim igrama (zlato), Svjetskom (srebro) i Europskom prvenstvu (bronca).

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini
Provokacija u centru Zagreba: Pred Pavasovićevim uredom izvjesili natpis 'Propala familija'
SPRDAJU SE S HAJDUKOM

Provokacija u centru Zagreba: Pred Pavasovićevim uredom izvjesili natpis 'Propala familija'

"Propala familija HNK Hajduk Split", stoji na transparentu koji je netko ostavio preko puta ureda bivšeg člana Hajdukova Nadzornog odbora u Jurišićevoj ulici u Zagrebu