Obavijesti

Sport

Komentari 69

Ništa od kampa: 'Vatreni' će na utakmice putovati iz Hrvatske

Ništa od kampa: 'Vatreni' će na utakmice putovati iz Hrvatske

Hrvatska je otkazala kamp u St. Andrewsu zbog rigoroznih mjera u Škotskoj te će na utakmice Eura putovati iz Rovinja. U slučaju da se pojavi samo jedan pozitivan slučaj u reprezentaciji, cijela bi momčad trebala ići u karantenu

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija definitivno odustaje od kampa u St. Andrewsu! Kako smo prvi doznali, naši reprezentativci će se za utakmice Eura pripremati u Rovinju, a to je potvrdio i HNS na svojim stranicama.

Razlog su stroga pravila zbog korone koja su na snazi u Škotskoj. U slučaju da se pojavi samo jedan pozitivan slučaj u reprezentaciji, cijela bi momčad trebala ići u karantenu, a Češka i Hrvatska nisu htjeli pristati na te uvjete pa su otkazali kamp u Škotskoj.

Pokretanje videa...

Pripreme za Euro u Rovinju 06:16

HNS je dobio preporuku Uefe da promijeni kamp reprezentacije zbog potencijalnog učinka mjera škotskih vlasti vezanih za epidemiju COVID-19 na hrvatsku reprezentaciju. Hrvatski nogometni savez nije želio riskirati mogućnost da zbog potencijalno jedne zaražene osobe među igračima i članovima stožera veći broj igrača mora u obveznu samoizolaciju te je odlučeno kako St Andrews neće biti kamp reprezentacije.

Iako je i Zagreb bio jedna od opcija, izbor je ipak pao Rovinj. No, reprezentacija neće biti smještena u hotelu Lone, kao što je slučaj bio na pripremama, već u hotelu Grand Park. Tako će se na terenima NK Rovinj pripremati za prvu fazu natjecanja pa od tamo putovati na utakmice Eura. No, ako Hrvatska prođe u drugu fazu, u što se svi nadamo, u drugom dijelu prvenstva će boraviti u Rovinju ili Zagrebu. O tome će pak HNS odlučiti kada dođe vrijeme za to.

Trening nogometnih reprezentativaca na stadionu u Rovinju

Osim Hrvatske, na sličan potez odlučili su se i Česi. Tako da ćemo imati vrlo slične uvjete kao i oni.

- Mislim da je u ovim okolnostima ovo najbolja odluka za reprezentaciju. Znamo da ćemo imati odlične uvjete, vrhunski smještaj i kvalitetan teren, a to u ovako kratkom roku drugdje ne možemo dobiti. Potrudit ćemo se imati svoj mir koji je također potreban, a s druge strane, podrška naroda može nam samo dati dodatnu energiju. S obzirom na cijelu priču s pandemijom, ovo je najbolji rasplet, imamo jedinstvenu priliku provesti prvenstvo u svojoj zemlji - kazao je izbornik Zlatko Dalić.

 

Covid mjere u Škotskoj ogroman su problem, premijerka Nicola Sturgeon nije dala reprezentacijama poseban status, koji je uvjet da se natjecanje može održati. I stoga će HNS otkazati kamp u St. Andrewsu i pripremati se u - Hrvatskoj. 

- Nije to ništa novo, isto je napravila i reprezentacija Češke, koja će također putovati na utakmice - kažu u savezu.

Euro 2020 - Croatia Training

Osim toga, kad već ne može osigurati kamp, iz saveza su zatražili da se Glasgowu oduzmu i domaćinstva utakmicama. Jer, logično, ako nisu u stanju organizirati potrebne mjere za kamp, kako će za utakmicu?

S druge strane, naši bi u St. Andrewsu morali poštovati rigorozne mjere, ne bi smjeli sjediti jedan od drugoga na manje od tri metra, liječnici i maseri bi za vrijeme masaža morali nositi specijalna odijela, a bilo kakvo kršenje mjera, odnosno, bilo kakva fotografija nekog od naših reprezentativaca na Instagramu ili Facebooku, a Škoti procijene da krši mjere, značila bi karantenu za cijelu reprezentaciju. 

Euro 2020 - Croatia Training


E, sad, što se tiče domaćinstva, Uefa je već oduzela domaćinstvo Bilbau i Dublinu, a slično bi se moglo dogoditi i Glasgowu, pa bi Hrvatska, tako se priča, mogla sve tri utakmice u skupini igrati na Wembleyu. Što je super opcija jer od Hrvatske do Londona let traje svega nekoliko sati. Igrači se neće pretjerano umoriti od leta i doći će spremni na utakmice. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe