Obavijesti

Sport

Komentari 14

Konačna presuda: Klasniću više od 4 mil. € za greške liječnika

Konačna presuda: Klasniću više od 4 mil. € za greške liječnika

Njemačka radijska postaja ARD prenijela je kako je dobila potvrdu od Višeg regionalnog suda u Bremenu da će Klasniću biti isplaćena četiri milijuna eura. Čak i nešto više

Možda se sve riješi za nekoliko mjeseci, komentirao je Ivan Klasnić (40) prošlog mjeseca objavu njemačkog Bilda da je suđenje konačno završeno i da će bivši hrvatski reprezentativac dobiti četiri milijuna eura novčane kompenzacije zbog greške klupskog liječnika dok je igrao za Werder.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:08

Međutim, sve je, čini se, gotovo i za manje od nekoliko mjeseci. Njemačka radijska postaja ARD prenijela je kako je dobila potvrdu od Višeg regionalnog suda u Bremenu da će Klasniću biti isplaćena četiri milijuna eura. Čak i nešto više.

Do svega je došlo zbog pogreške klupskog liječnika Werdera Götza Dimanskog (61) kojeg je Klasnić tužio te nakon više od 12 godina čekanja dočekao presudu. Sudski se proces vodio i protiv internistice Manju Guhe i internista Hermanna Holzhütera koji je u tijeku procesa preminuo. Naime, smatra se da je prekasno dijagnosticirana Ivanova bolest bubrega te pogrešno tretirana zbog čega je Ivan prošao tri transplantacije.

GER, Hallenfussballturnier Cup der Öffentlichen Oldenburg

Klasnićevi odvjetnici tražili su više od deset milijuna eura, a predmet došao je pred sud 2018. godine kada je medicinski vještak identificirao niz propusta i pogrešaka u radu Werderovih liječnika te procijenio da se za Klasnićevu bubrežnu disfunkciju znalo još od 2002. godine. Isprva je sud Regionalni sud u Bremenu postavio kompenzaciju od tri milijuna eura, no Klasnić to nije prihvatio, pa je slučaj završio na Višem regionalnom sudu.

- Ovo je ipak pravedniji iznos. Međuim, nijedan novac neće vratiti trajno narušeno zdravlje mom klijentu. Liječnici se sada mogu ispričati za svoje greške, a sve ovo skupa trajalo je predugo - rekao je Klasnićev odvjetnik Matthias Teichner.

Klupski liječnici morali su Klasnića staviti pod nazor i osigurati da ne uzima lijekove koji bi mu dodatno mogli stvoriti komplikacije i ugroziti bubrege. Međutim, pogriješili su...