ATP Konačno se otvorilo: Mektić i Pavić osvojili naslov u Rimu! | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 14

Konačno se otvorilo: Mektić i Pavić osvojili naslov u Rimu!

Konačno se otvorilo: Mektić i Pavić osvojili naslov u Rimu!

Devet mjeseci trajao je post hrvatskog para, koji je konačno 'skinuo prokletstvo' i uzeo prvi naslov od Olimpijskih igara. I to taman uoči Roland Garrosa na kojem prošle godine nisu nastupili zbog korone

VIDEO

Imali su priliku doći do prvog ovogodišnjeg naslova u Dubaiju Beogradu, no izgubili su u finalu. Prethodno su ispali u Rotterdamu, Indian Wellsu, Miamiju, Monte Carlu, zatim su ranije turnire završavali i u Munchenu te u Madridu...

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Mektić i Pavić nakon ulaska u finale 02:00

Sada se napokon otvorilo i hrvatski teniski par Mate Pavić i Nikola Mektić osvojio je prvo finale još od Tokija kada su postali olimpijskim pobjednicima! Hrvatski par slavio je 6-2, 6-7 (6), 12-10 protiv američko-argentinskog para Johna Isnera i Diega Schwartzmana te obranio naslov na Mastersu u Rimu prekinuvši negativan niz i ozračje koje ih je pratilo posljednjih mjeseci.

Zlatni olimpijci mogli su i ranije riješiti stvar kada su imali vodstvo 5-2 u tie breaku drugog seta. Isner i Schwartzman su se uspjeli vratiti pa i gotovo u potpunosti okrenuti rezultat u svoju korist.

Pa su Pavić i Mektić spašavali meč loptu pri 10-9 u trećem setu. Ipak, sreća i dobar dan ovoga puta pogurali su hrvatski par koji je tako u 15. finalu stigao do 10. naslova.

Mektić i Pavić su projurili prvim setom iskoristivši obje prilike za oduzimanje servisa. U drugom setu su oba para sigurno držala servise do 11. gema, kad je hrvatska kombinacija došla do prilike za 'break', ali je ona ostala neiskorištena, baš kao i set-lopta za američko-argentinski par u sljedećem gemu.

U tie-breaku su Mektić i Pavić poveli sa 5-2, ali su se Isner i Schwartzman vratiti do 5-5. Kod 6-5 su Mektić i Pavić imali meč-loptu, ali je Argentinac bio neprobojan u izmjeni. Na 6-6 je spojio još dva sjajna poena, jedan pasing i jedan retern na Mektićev servis, te tako odveo meč do odlučujućeg, produženog tie-breaka.

U njemu se igralo na refule, a prvi su do meč-lopte, kod 9-8, došli Mektić i Pavić. No, Isner je odgovorio asom, nakon čega je uslijedio još jedan poen za američko-argentinsku kombinaciju koji joj je donio meč-loptu. Schwartzman je na Mektićev drugi servis potegnuo forhend retern, ali je promašio teren za nekoliko centimetara za 10-10. Nikola je za treću meč-loptu odservirao as, a potom su olimpijski i wimbledonski pobjednici dočekali pogrešku Johna Isnera u izmjeni za konačno slavlje i veliko olakšanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner