Obavijesti

Sport

Komentari 13

Kondomi 'Mate Baturina, dikod uđe, dikod ne uđe' te čekaju...

Kondomi 'Mate Baturina, dikod uđe, dikod ne uđe' te čekaju...
1

NOGOMETNE IKONE Ekipa nogometnih romantičara koja zadnje dvije godine zabavlja naciju duhovitim objavama na Facebooku i nogometnim kvizova snima dokumentarac. I treba pomoć...

VIDEO

Rano ujutro još jedanput su razvalili Facebook objavom njihova "stručnog vanjskog suradnika" Borisa Bjelkanovića, inače profesionalnog nogometaša, na temu kultne Petice, popili malu kavu s toplim, objavili fotografiju velikog Ivana Zamorana u društvu momaka u majicama s natpisom "Bože, čuvaj nas hladnih žena, toplih piva i lošeg centaršuta", a potom su - pokrenuli crowdfunding kampanju! Nogometne ikone - o njima je riječ - projekt je koji objedinjuje Facebook stranicu koja podsjeća na kultne nogometne likove i nogometni kviz koji će uskoro ući u svoju treću sezonu. Igra se u cijeloj Hrvatskoj, svakoga četvrtka u isto vrijeme, s istim pitanjima, u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Metkoviću... Stranica ima više od 100.000 pratitelja, kviz igra gotovo 500 ljudi svakoga tjedna. I o svemu tome, sasvim logično, snima se - film.

Točnije, dokumentarni film, čiji su autori Vlado Boban i Stipe Antonijević, novinari Dnevnika Nove TV. Vlado je režiser, Stipe scenarist, a film je već u montaži. Njegova premijera bit će 8. prosinca u Kinu Tuškanac, a kako bi ga što lakše i bezbolnije dovršili, dečki su odlučili pokrenuti kampanju kojom će fanovi imati priliku pomoći.

- Film paralelno prati razvoj stranice i kviza, Vlado Boban je odmah shvatio da cijela ova priča ima potencijal za dokumentarac, pa je snimao već od prvih kvizova, u jesen 2015. Kroz film ćemo ispričati priču kako je nastala stranica Nogometne ikone, kako je nastao kviz, kako se jedno spojilo s drugim, kao i naša putovanja po cijeloj Hrvatskoj, kvizove u kultnoj Macoli i u praškoj pivnici Flek... - kaže Stipe Antonijević, dodavši kako je praktički sve što je dosad uloženo išlo iz džepa njegova kolege Vlade Bobana.

A sad je vrijeme za fanove. Nerijetko im pratitelji u komentarima ispod objava na Facebooku izjavljuju ljubav i vječnu vjernost, često su te muške, nogometne emocije opipljive čak i preko monitora, a sad je trenutak za nešto fiskalnije izražavanje ljubavi. Evo, upravo OVDJE moguće je vrijednom društvu iz Nogometnih ikona reći "Volim te za 10 eura". Ili za 50, 100, 500, koliko tko može... Osim beskrajne zahvalnosti autora filma i cijelog tog društva iz Ikona, svaki donator dobit će i odgovarajuću nagradu, ovisno o iznosu donacija.

Uz majice, šalice i druge sitnice, donatori će postati bogatiji i za, recimo, kondome iz linije "Mate Baturina - dikod uđe, dikod ne uđe". S takvom nagradom, kažu upućeniji, zabijaš kao Mate Baturina iz najboljih dana... Ali, kao u reklami, to nije sve. Ni približno. Nagrada je čitav niz, ali najbolje da sve to vidite, ponavljamo opet, OVDJE...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu