Obavijesti

Sport

Komentari 778

Hajduk srušio Dinamo u derbiju!

Hajduk srušio Dinamo u derbiju!

Nogometaši Hajduka odigrali su sjajnu utakmicu dok je Kopić u debiju na klupi Dinama ostao kratkih rukava. Presudili su golovi Livaje i Sahitija kojima su 'bijeli' stigli do četvrte pobjede u nizu i preskočili 'plave'

U derbiju 18. kola Prve HNL Hajduk je na stadionu Maksimir pred 9914 gledatelja pobijedio Dinamo 2-0 ostvarivši petu uzastopnu pobjedu otkako je momčad preuzeo Valdas Dambrauskas, četvrtu u HNL-u.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Velika poruka Hajduka na Svetom Duji 01:47

Hajduk je poveo u 61. minuti majstorijom Marka Livaje, a pobjedu gostiju potvrdio je Emir Sahiti u drugoj minuti sudačke nadoknade na Livajinu asistenciju.

Zagreb: Dinamo i Hajduk susreli se u 18. kolu Prve HNL

Peta je to uzastopna pobjeda Hajduka otkako ga je preuzeo litavski stručnjak. Četiri pobjede Splićani su ostvarili u prvenstvu, a jednu u Kupu. Hajduk je pritom dobio dva gostujuća derbija, protiv Rijeke (3-2) i Dinama (1-0).

S druge strane Dinamo je nastavio crnu seriju rezultata, u posljednjih šest susreta u svim natjecanjima 'plavi' su ostvarili samo jednu pobjedu, a bio je to i drugi uzastopni izgubljeni derbi nakon ispadanja od Rijeke u srijedu u četvrtfinalu  Kupa. Nakon poraza od Rijeke Damir Krznar je podnio ostavku, a umjesto njega momčad je preuzeo Željko Kopić koji je startao porazom.

Bio je to prvi ovosezonski okršaj Dinama i Hajduka. Trebali su igrati u devetom kolu na Poljudu, ali je tada derbi odgođen na zahtjev Dinama.

Zagreb: Dinamo i Hajduk susreli se u 18. kolu Prve HNL

Počelo je oprezno s obje strane, Hajduk je bio nešto aktivniji, no u prvih 20 minuta nije zabilježen niti jedan udarac. Prvu pravu priliku vidjeli smo u 24. minuti. Marko Livaja je odlično pucao iz slobodnog udarca sa 18 metara, no Dominik Livaković je sjajno reagirao.

Samo minutu kasnije gosti su imali još jednu veliku priliku. Gergo Lovrencsics je poslao loptu u peterac, no Stipe Biuk je u odličnoj poziciji glavom pucao pored gola. Dinamo je u završnici poluvremena imao nekoliko kornera, no 'plavi' u prvom dijelu nisu niti jednom ozbiljnije ugrozili gostujući gol.

Prvu priliku u nastavku imao je Dinamo. Ademi je u 50. minuti pucao sa 20-ak metara, ali izravno u Kalinića. Tri minute kasnije sličnu situaciju vidjeli smo i na suprotnoj strani, pucao je Atanasov, no ravno u Livakovića.

Zagreb: Dinamo i Hajduk susreli se u 18. kolu Prve HNL

U 61. minuti napokon smo vidjeli pogodak i to u mreži domaćina. Josip Elez je dugačkom loptom uposlio Livaju koji je pobjegao Theophile-Catherineu, prebacio Livakovića i zabio za vodstvo Hajduka. Bio je to fantastičan pogodak Livaje, vrhunski je lobao Dinamova golmana.

Primljeni pogodak je na "natjerao" Dinamo da krene ofenzivnije, no hrvatski prvak je djelovao nemoćno i gostujuća obrana sigurno se obranila do kraja.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Hajduk je razriješio u drugoj minuti sudačke nadoknade. Livaja je sjajno primio loptu u šesnaestercu, pričekao je dolazak Sahitija, idealno ga poslužio, a krilni napadač 'bijelih' pogodio za 2-0.

Hajduku pripao derbi,  Livaja i Sahiti srušili Dinamo, Maksimirom letjele baklje,

Na ljestvici vodi Rijeka s 36 bodova, Osijek je drugi s 35 bodova, Hajduk je sada treći s 33 boda, dok je Dinamo četvrti s 31 bodom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
18. KOLO HNL-a 17.30 , STADION MAKSIMIR
Dinamo
0 : 2
Hajduk
Livaja 60', Sahiti 90+4'
Sortiranje događaja

KRAAAAJ NA MAKSIMIRU!

I zaslužena pobjeda Hajduka. Momčad Valdasa Dambrauskasa bila je bolja veliku većinu derbija, konkretnija prema naprijed, odlučnija i još je jednom presudila neizmjerna klasa Marka Livaje.

Zabio je maestralan gol, a onda i čudesno proigrao Sahitija duboko u sudačkoj nadoknadi.

Hajduk je ovom pobjedom stigao do četvrte ligaške pobjede u nizu, kojom je preskočio Dinamo na tablici.

90+4'

GOOOOOOOOOOL! Priči je kraj na Maksimiru!

Livaja je fantastično smirio loptu prsima nakon odličnog dubinskog proigravanja pa majstorski poslužio Sahitija u naletu. On je neobranjivo pogodio pored nemoćnog Livakovića i sada je sasvim jasno - Hajduk će slaviti na Maksimiru!

90+2'

Kakva prilika za Dinamo!

Štefulj je sjajno ispratio ubačaj s boka na drugu stativu odakle je tukao glavom. Nije imao sreće jer je lopta prohujala pored desne stative. Njegova reakcija pokazala je sve, Štefulj se primio za glavu u nevjerici.

Pet minuta nadoknade igrat će se na Maksimiru.

85'

Odlična šansa za Dinamo!

Ivanušec se riješio Ljubičića i oštro po podu ubacio u sredinu. Tamo je Andrić zamalo zakasnio na drugoj stativi.

Komentari 778