Obavijesti

Sport

Komentari 81

Kopić: Penal je bio upitan. Malo je falilo, šteta. Igra? Korektna...

Kopić: Penal je bio upitan. Malo je falilo, šteta. Igra? Korektna...

Kako u uzvratu? Prvo imamo Lokomotivu, jasan je bio trener Dinama, koji nije htio najavljivati pokušaj preokreta prije nego riješi obveze u HNL-u. "Modri" su mogli izvući nešto više iz Španjolske

VIDEO

Dinamo je izgubio u Sevilli 3-1 u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige. Mogao je i bolje, zabio je Mislav Oršić za 1-1 u 41. minuti, a na poluvrijeme otišao s 1-3.

Pokretanje videa...

Dinamo otputovao u Sevillu VIDEO

- Dobro smo ušli u utakmicu, napravili sve da uzmemo posjed, da ne dozvolimo Sevilli da kontrolira utakmicu. Penal je bio dosta upitan, zabili su gol, uspjeli smo se vratiti preko gola Oršića, ali ta dva gola do kraja poluvremena poremetila su nas rezultatski i tu energiju koju smo imali - rekao je trener Dinama Željko Kopić za Arenasport.

- Dogovorili smo se na poluvremenu da idemo po drugi gol, imali smo te situacije i 52. minutu (promašaji Lauritsena pa Jurića iz blizine, op.a.). Sevilla je preuzela kontrolu nakon toga. Okej, odigrali smo korektnu utakmicu. Malo je falilo, šteta. Imamo u nedjelju prvenstvenu utakmicu i onda se okrećemo uzvratu - dodao je Kopić.

Nije mogao startati Luka Ivanušec, Kevin Theophile je izašao na poluvremenu.

- Ivanušec vuče ozljedu od zadnje utakmice, imao je veliku želju da igra, ali nakon zadnjeg treninga je otpao i morali smo se prilagoditi. Theophile je isto dobio udarac pa ćemo vidjeti što će biti kad se sve slegne.

Kako dostići dva gola minusa u uzvratu idući četvrtak?

- Stiže Lokomotiva. Sad je fokus na toj utakmici, a onda ćemo se pripremati za četvrtak - rekao je Kopić.

Zašto je Dinamo izašao s ofenzivnom formacijom i trojicom napadača?

- Nakon što smo analizirali Sevillu protiv više različitih protivnika, način kako igraju, kako im se suprotstavljaju suparnici, znali smo da moramo imati dobar ofenzivni potencijal, da ih moramo remetiti, držati posjed, da moramo imati momčad koja želi igrati jer nećemo kroz defenzivu imati previše. Osim toga, cijelo vrijeme pokušavamo igrati na taj način i nema razloga zašto bismo od toga odustali - rekao je Kopić na konferenciji za medije i dodao:

- Ulazak u utakmicu bio je jako dobar. Uspjeli smo stabilizirati posjed, imali odličan Oršićev šut. Iz prve prilike iz tranzicije dobili smo gol iz penala, treba vidjeti je li bio ili nije. Nakon toga nastavili smo igrati, potpuno zasluženo izjednačili i dobili ta dva gola. Zadovoljan sam reakcijom momčadi u poluvremenu, dogovorili smo se da nastavimo. Ponovno smo imali jako dobru šansu za 3-2 i još nekakvih par situacija gdje se moglo bolje reagirati. U konačnici, Sevilla je mirno utakmicu privela kraju. Generalno, dojam je bolji od rezultata. Šteta za neke prilike, ali što je, tu je. Trebamo se okrenuti sljedećim utakmicama.

I Bulat će dobiti priliku

Umjesto Josipa Mišića upao je Amer Gojak. Koliko ste zadovoljni njegovom igrom i zašto Marko Bulat ne dobiva više prilike?

- Ne bih išao u detaljne analize krivog pasa, prilaska lopti itd. Mislim da su Gojak i Ademi solidno držali centralu, da je tu bilo dobrih stvari, da su se davali, da je energija bila dobra. Sad smo se odlučili za 3-4-3 ili 3-4-1-2 gdje nije bilo prostora za tri vezna. To je moja odluka. Marko radi dobro i siguran sam da će, kao i svi igrači, dobiti priliku.

- Generalno smo odigrali dobro, a u nekim ključnim trenucima promašili smo prilike. Mislim da smo imali veći broj onih čistih šansi za gol, a Sevilla je iskoristila neke naše slabije reakcije, bila kvalitetna u tranziciji i, u konačnici, koristim priliku da čestitam Sevilli na pobjedi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'