Obavijesti

Sport

Komentari 4

Kopićev nasljednik: Butina novi šef Dinamove škole nogometa

Kopićev nasljednik: Butina novi šef Dinamove škole nogometa

Klub je puno resursa uložio i u tehničku potporu i brojna digitalna unaprjeđenja kroz posljednji period. Vjerujem da ćemo na razini škole u narednom razdoblju još više podignuti razinu kvalitete rada s mladim igračim

VIDEO

Tomislav Butina (47) je u Dinamo došao kao tinejdžer 1991. godine, a u međuvremenu postao legenda kluba. Odigrao je 233 utakmica, osvojio osam naslova prvaka i pet Rabuzinovih sunca.

Pokretanje videa...

Reakcija Željka Kopića na ždrijeb EL 10:23

Donosio je trofeje, a sada će on morati otkrivati talente i stvarati igrače koji će u budućnosti s Dinamom puniti vitrine.

Ono što smo prije nekoliko dana najavili, sada je dobilo službenu potvrdu. Butina je imenovan direktorom Nogometne škole GNK Dinama. Ta pozicija bila je upražnjena nakon što je Željko Kopić postao trener prve momčadi. Klupski čelnici tražili su osobu od povjerenja i čovjeka koji će nadaleko poznatu Dinamovu školu podignuti na još veću razinu. Pravog čovjeka za taj posao vidjeli su u Butini koji je do sada radio kao trener golmana. 

Zagreb: Predstavljena nova struktura sportskog odjela GNK Dinamo

- Prije svega želim izraziti veliku čast i zadovoljstvo mojim imenovanjem na mjesto direktora Dinamove nogometne škole. U sustavu sam jako dugo, prošao sam brojne sjajne trenutke još u svojoj igračkoj karijeri u dresu Dinama, a jako dobro poznajem sustav i način rada s mladim igračima u nogometnoj školi posljednjih godina gdje sam vodio vratarsku akademiju i radio puno s mlađim kategorijama. Klub je puno resursa uložio i u tehničku potporu i brojna digitalna unaprjeđenja kroz posljednji period. Vjerujem da ćemo na razini škole u narednom razdoblju još više podignuti razinu kvalitete rada s mladim igračima u svim kategorijama - rekao je Butina po preuzimanju nove funkcije.

Dinamovi i Hajdukovi juniori odigrali su 1:1 u 10. prvenstvenom kolu

Tomislav Butina upisao je za Dinamo 223 službena nastupa kao vratar za vrijeme profesionalne aktivne karijere, a ukupno je prikupio 401 nastup u dresu plavih. Ujedno je član uže UEFA-ine stručne skupine čiji je zadatak organizirati edukacijske procese i pripremiti teren za uvođenje diploma za trenere vratara, a koja nosi naziv ''UEFA Goalkeeping Advisory Group''.

Osim Dinama, igrao je za Club Brugge i Olympiacos, a upisao je i 28 nastupa za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Sada će karijeru nastaviti na poziciji šefa Akademije Dinama. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani