Obavijesti

Sport

Komentari 243

'Modri' u Europi! Problema je bilo, Gavro i Ademi sve riješili

'Modri' u Europi! Problema je bilo, Gavro i Ademi sve riješili

Dinamo je u Europskoj ligi! Imali su 'modri' nekih problema nakon jako dobrog prvog dijela, ali na kraju ipak imaju europsku jesen. Još je jednu odličnu utakmicu odigrao Arijan Ademi, a Livi je pokazao europsku razinu

Grupna faza Europske lige igrat će se na Maksimiru! Dinamo je s 3-1 (2-0) svladao estonsku Floru Tallinn i zasluženo prošao dalje. Bilo je problema, imali su Mamićevi izabranici određenu blokadu u drugom dijelu, ali probudili su se u presudnom trenutku i zasluženo na krilima kapetana Ademija osigurali europsku jesen.

Zagreb: Dinamo Zagreb i Flora Tallinnn susreli se u utakmici play- offa UEFA Europa lige

Od prve minute nije bilo upitno da će Dinamo ući u grupnu fazu Europske lige. Bar je tako izgledalo prema prikazanom u prvom dijelu. 'Modri' su se postavili domaćinski i krenuli prema golu Flore, a za prednost su zabili već u 11. minuti.

Dinamovci idu u drugi šešir, Rijeka na Zvezdu? A prijete i Milan, Arsenal, Roma, Napoli...
Dinamovci idu u drugi šešir, Rijeka na Zvezdu? A prijete i Milan, Arsenal, Roma, Napoli...

Krasno je na desnoj strani ubacio Lovro Majer i 'u trepavicu' pogodio Marija Gavranovića koji glavom silovito šalje loptu u mrežu gostiju za vodstvo Dinama. Prvi i jedini put su u prvom dijelu dobro zaprijetili gosti, a udarac Sinavskog s dvadesetak metara odlično je obranio Dominik Livaković. Išla je lopta u lijeve rašlje, a Livi je pokazao zašto ga želi pola Europe.

Novi gol Dinama stigao je u 26. minuti. Odlično je Bruno Petković proigrao Marija Gavranovića koji je još bolje izbjegao zaleđe te nesebično dodao loptu pokraj golmana za kapetana Arijana Ademija koji je iz blizine povećao vodstvo Dinama!

Do poluvremena su 'modri' glatko očuvali prednost. No, nije bilo tako u drugom dijelu. Dinamo se pomalo 'ugasio', a Estonci su krenuli na sve ili ništa. Visoko su pritisnuli Dinamo što je ostavilo prilike za kontru, a iz jedne takve je Oršić pogodio stativu.

Zoran Mamić ispunio 'plan B', ali Majer nije desno krilo i muke s Estoncima su - nedopustive!
Zoran Mamić ispunio 'plan B', ali Majer nije desno krilo i muke s Estoncima su - nedopustive!

Počeli su Estonci biti mnogo opasniji, a isplatilo im se sve u 65. minuti. Odlično je s ruba šesnaesterca gađao Sinavski i pogodio u prvi kut Livakovićeva gola. Nisu dobro izgledali izabranici Zorana Mamića i bilo je vrijeme za buđenje.

Zagreb: Dinamo Zagreb i Flora Tallinnn susreli se u utakmici play- offa UEFA Europa lige

I probudili su se 'modri' kad je poentirao kapetan Arijan Ademi u 87. minuti utakmice. Iskoristili su višak prostora koji su gosti ostavljali, a kapetan je zabio poput napadača. Pokazao je i svakako europsku razinu Livaković pred sam kraj utakmice kad je obranio dva odlična šuta Estonaca te je Dinamo na kraju ostvario zacrtani cilj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
PLAYOFF ZA EUROPSKU LIGU 19:00 , STADION MAKSIMIR, ZAGREB
Dinamo
11' Gavranović, 26', 87' Ademi
3 : 1
Flora
65' Sinavski
Sortiranje događaja
KRAJ

DINAMO JE U EUROPI! Bilo je to teže od očekivanog, na kraju susreta morao je reagirati i Livaković s nekoliko bravura, ali imamo, bar zasad, jedan klub u Europskoj ligi! 

87' GOL DINAMO

ARIJAN ADEMIIIII!!! Riješio je kapetan pitanje prolaska u grupnu fazu Europske lige i zapečatio sudbinu Estonaca! Iskoristili su 'modri' višak prostora koji su ostavili nogometaši Fiore nakon što su krenuli na sve ili ništa, a kapetan je manirom vrsnog strijelca pogodio s deset metara od gola. 

86'

Lijepo je Kastrati prošao po desnoj strani i ubacio, glavom je gađao Bruno Petković, ali otišlo je to pokraj gola. 

83'

Nakon Oršića i Gavranovića, Zoran Mamić izvadio je iz igre i Lovru Majera. Umjesto njega će dodatnu brzinu u igru donijeti Lirim Kastrati.

80'

Bila je to lijepa prilika za Dinamo, na loptu je uklizio Bruno Petković, ali je i apravio prekršaj. No, valja istaknuti i još ljepšu obranu Igonena na udarac Amera Gojaka, iako je prekršaj već bio dosuđen. 

Komentari 243