Obavijesti

Sport

Komentari 188

Plantić: Nisam zadovoljan, ali bitno je da sam prošao. Sve ću popraviti protiv Meksikanca...

Plantić: Nisam zadovoljan, ali bitno je da sam prošao. Sve ću popraviti protiv Meksikanca...

Damir Martin i Matija Marinić izborili su polufinale u veslanju odnosno kanuu, Ana Đerek nije uspjela, sjajan rezultat napravila je jedriličarka Vorobjeva, tenisači nastavili pobjeđivati

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Olimpijske igre 23. srpnja - 8. kolovoza , Tokio, Japan
Sortiranje događaja
MORA BOLJE

Hrvatski boksač Luka Plantić nakon pobjede protiv Jordanca Odaija Riyada Adela Al Hindawija podijeljenom odlukom sudaca (3-2) u 1. kolu olimpijskog turnira u kategoriji do 81 kilograma bio je svjestan kako u nastavku natjecanja u Tokiju mora biti bolji.

- Nisam zadovoljan svojom izvedbom. Nisam boksao kao inače. Bitno je da sam prošao dalje, a sve ću popraviti u drugom meču - kratak je bio Plantić kojega u srijedu očekuje dvoboj osmine finala protiv Meksikanca Rogelija Romera Torresa koji je bio slobodan u 1. kolu.

PALI AMERIKANCI

Francuska košarkaška reprezentacija priredila je iznenađenje na samom otvaranju košarkaškog olimpijskog turnira!

U napetoj egal utakmici prvog kola skupina pobijedili su prvog favorita Sjedinjene Američke države 83-76.

>> Više o prvom porazu Amerikanaca nakon 17 godina OVDJE

ĐEREK DALEKO OD FINALA

Hrvatska gimnastičarka Ana Đerek završila je kvalifikacije na Olimpijskim igrama u Tokiju kao 74. na gredi te 58. na parteru.

Đerek je za svoju vježbu na gredi dobila ocjenu 11.633, dok je na parteru dobila ocjenu 12.433. Bile su ovo druge OI za Đerek.

'RASPALA SAM SE'

Raspala sam se u završnici utrke, kazala je hrvatska plivačica Ema Rajić (21) nakon što se nije plasirala u polufinale discipline 100 metara prsno na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Rajić je u kvalifikacijama ostvarila 33. vrijeme s rezultatom 1:10.02 minuta, što je za čak 1.85 sekundi slabije od njezina osobnog rekorda kojega je postavila prošle godine, a 1.42 sekunde slabije od najboljeg vremena koje je plivala ove godine.Polufinale joj je izmaklo za 3.06 sekundi.

- Htjela sam malo bolje, ali nije išlo. Nakon 50 metara sam bila prva, to je bio plan da krenem snažno, ali sam se raspala u drugom dijelu. Od odućih utrka ne znam šta očekivati, 50 slobodno nisam baš trenirala, ali dat ću sve od sebe -, kazala je Rajić na mješavini hrvatskog i engleskog, koja živi u Sjedinjenim državama.

Rođena je 2000. godine i studentica je na američkom sveučilištu Berkeley, gdje studira molekularnu i staničnu biologiju. Ima dvojno američko i hrvatsko državljanstvo, a za hrvatsku reprezentaciju nastupa od 2019. godine.

Ema Rajić stekla je pravo nastupa ostvarenim olimpijskim B normama, rezultatom 1:08,17 na 100 m prsno i 25,96 na 50 m slobodno. Naime, kako se niti jedna hrvatska plivačica nije plasirala na OI isplivanom A normom, Ema je stekla to pravo kao plivačica s najviše osvojenih FINA-inih bodova u ovoj sezoni.

Najbolja u kvalifikacijama bila je Južnoafrikanka Tatjana Schoenmaker s novim olimpijskim rekordom od 1:04.82.

VATERPOLISTI POBIJEDILI

Hrvatska nije dopustila nikakvo iznenađenje i razbila je Kazahstan na startu vaterpolskog turnira 23-7 uz pet golova Jokovića i četiri Bukića.

Opširnije pročitajte OVDJE.

Komentari 188