Sport

Komentari 5

Košarkaš Zadra ima priliku ispisati povijest ABA lige...

Košarkaš Zadra ima priliku ispisati povijest ABA lige...

Nitko nikada nije u jednoj sezoni imao učinak od minimalno 500 koševa, 200 skokova i 100 asistencija, a Luka je nikad bliže. U 21 utakmici zabio jer 453 koša, uhvatio 191 skok i podijelio 123 asistencije

Prije nekoliko godina o Luki Božiću pričali smo kao velikom talentu 'koji ima ono nešto'. Poniknuo je u Trnskom i KK Zagrebu pa sjajnim partijama u dresu Zadra došao do reprezentacije, koju je pak odbio, te osigurao si transfer u Budućnost. Nažalost, tu je sve krenulo u krivom smjeru. U Podgorici je nestao s košarkaške mape, jedva da je igrao pa se negdje izgubio. Svima je bilo znano koliki potencijal ima, ali trebalo ga je vratiti na pravi put. To je uspjelo Danijelu Jusupu.

Zajedno su osvojili prvenstvo u HKK Širokom, a 23 koša po utakmici u prosjeku nisu prošla nezapaženo. Jusup je na početku ove sezone preuzeo Zadar, a s njim se u Krešin dom vratio i Božić. Prošlog ljeta posvetio se košarci, radio je na svojoj igri i snazi. I rezultati su vrlo brzo postali vidljivi.

Zadar: Utakmica 21. kola AdmiralBet ABA lige između Zadra i Cedevita Olimpije

Unatoč teškim financijskim problemima uz koje su jedva sastavili momčad, Zadar u ABA ligi drži sjajno šesto mjesto koje vodi u play-off. Do kraja regularnog dijela ostalo je još pet kola, a Zadrani su u nedjelju u 21. kolu na svome parketu razbili Cedevitu Olimpiju 81-59. Dario Drežnjak bio je najbolji s 20 koševa i devet skokova, a još jednu čudesnu partiju vidjeli smo u režiji Luke Božića. Jedan od najboljih igrača ABA lige utrpao je 19 koševa uz devet skokova i sedam asistencija, a do kraja sezone imat će priliku upisati se u povijest regionalne lige.

Hoće li biti MVP ABA lige?

Nitko nikada nije u jednoj sezoni imao učinak od minimalno 500 koševa, 200 skokova i 100 asistencija, a Luka je nikad bliže. U 21 utakmici zabio jer 453 koša, uhvatio 191 skok i podijelio 123 asistencije. Jednu rubriku je već riješio, samo devet skokova mu fali do 200, a imat će pet utakmica za zabiti 47 koševa. Obzirom kako igra ove sezone, ne bi bilo nimalo čudno da to napravi i u dvije utakmice. Reference za MVP-ja? Apsolutno, ali pitanje je hoće li isto razmišljati i čelnici lige koji su nerijetko znali iznenaditi kontroverznim odlukama.

Košarkaši Zadra svladali Borac iz Čačka s 85-75

Prava je šteta da za ovakvog igrača nema mjesta u hrvatskoj reprezentaciji. Privremeni izbornik Aleksandar Petrović prvo ga nije zvao na nedavno okupljanje jer se 'ne uklapa u njegovu koncepciju' da bi ga isti dan ipak naknadno pozvao. Božić je nakon svega odbio poziv. 

Najčitaniji članci