Obavijesti

Sport

Komentari 0

Košarkaši kreću u akciju! Zadnja šansa jedne velike generacije...

Košarkaši kreću u akciju! Zadnja šansa jedne velike generacije...
5

Vrijeme je da vidimo što su Mulaomerović i njegovi momci 20 dana pripremali u Opatiji. Danas u Varšavi protiv Poljske, koju vodi hrvatski stručnjak, otvaramo pretkvalifikacije za EP

VIDEO

Ovo mi je zadnje veliko natjecanje, kao i većini nas.

Priznao je to najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović (33) na početku priprema prvih dana kolovoza. Nakon što je u sebi pronašao motiv za još jedan pokušaj. Iako ga je krah u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. skoro dotukao.

Pokretanje videa...

Hrvatski navijači u Ljubljani 00:50

Hrvatska neće na SP, posljedično (osim ako nam daju pozivnicu) ni na Olimpijske igre, a iduće Europsko prvenstvo tek je 2025., kada će Bojanu biti 36 godina. I za njega se Hrvatska mora izboriti - prvi put u povijesti - kroz pretkvalifikacije.

Te su pretkvalifikacije tu, pred vratima. I Bogdanović i četiri godine stariji Kruno Simon - koji će tek nakon EP-a odlučiti hoće li uopće više igrati košarku - dali su ruku jedan drugome i izborniku Damiru Mulaomeroviću te rekli: 'Idemo pokušati još jednom!' Uz njih su povratnik nakon teške ozljede Dario Šarić, već iskusni NBA-jevac Ivica Zubac, dolazeća NBA nada Karlo Matković, novi Hrvat Jaleen Smith... I novi, iako, poučeni godinama loših iskustava, stidljivi optimizam navijača da hrvatska košarkaška reprezentacija napokon može nešto napraviti.

Celje: Košarkaška utakmica između Hrvatske i Slovenije u samoj završnici priprema za Eurobasket

Koliko može, pokazat će već danas. Dvadesetodnevne pripreme su završile, svi su bili na okupu, upoznali se, uigrali, u pripremnim utakmicama pobijedili Bugarsku i Mađarsku te izgubili od Češke i Slovenije, a današnje će otvaranje pretkvalifikacija pokazati što su dečki u 20-ak dana u Opatiji napravili.

- Najteži je zadatak bio odrediti tri igrača koja trebaju ispasti. Sva trojica su vrhunski momci i zaslužuju biti tu. No, moj je posao da odredim 12 igrača. Što se nedoumica tiče, odlučio sam se za Mavru, koji možda ima više iskustva na poziciji 1, kao trećeg playmakera. Najteže mi je bilo donijeti odluku o Marčinkoviću jer je on svojim radom i ponašanjem u vrhu, zapravo sva trojica (i Filipović i Drežnjak, op.a.) su zaslužili biti dio ove ekipe, međutim na toj poziciji imamo dosta igrača, tako da je ovih 12 finalni izbor. Naravno da, ako se, ne daj Bože, nešto dogodi, svaki od njih ostaje u opciji da ga vratimo - rekao je Mulaomerović.

Opatija: Prijateljska košarkaška utakmica, Hrvatska - Mađarska

Prva natjecateljska utakmica je prva pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. u Varšavi protiv neugodne Poljske (18.30), koju vodi hrvatski stručnjak Igor Miličić.

- Poljska je vrlo nezgodna, bit će to vrlo teška utakmica. Oni su u posljednje dvije pripremne utakmice pobijedli Gruziju i jaku Tursku, tako da nas sigurno čeka težak posao - dodao je Mulaomerović.

Nakon Poljske, u Opatiji Hrvatsku očekuje utakmica sa Švicarskom.

- Ta je Švicarska u posljednjim kvalifikacijama za EP pobijedila Srbiju. Ne smijemo nikoga podcijeniti, moramo biti maksimalno koncentrirani i zatim u pozitivi krenuti na EuroBasket.

Opatija: Prijateljska košarkaška utakmica, Hrvatska - Ma?arska

Da, te dvije utakmice ovakva bi Hrvatska morala dobiti. I onda u pozitivnom ozračju na EuroBasket u Milano. Gdje momke čekaju puno opasniji Grčka i Italija, te Velika Britanija, Ukrajina i Estonija. U posljednjoj šansi vrlo dobre generacije Bogdanović, Šarić, Simon, Zubac... da nešto napravi.

Utakmice pretkvalifikacija prenosi Sport Klub, a Europsko prvenstvo Sport Klub i HRT.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika