Obavijesti

Sport

Komentari 297

Senegalci iznenadili Repešinu momčad: Prvi poraz Hrvatske

Senegalci iznenadili Repešinu momčad: Prvi poraz Hrvatske
4

Hrvatska je doživjela prvi poraz na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Pribojavali smo se Argentine, Grčke i Portorika, a izgubili od afričkog predstavnika Senegala

VIDEO

Da svi danas igraju košarku, čujete prije i poslije svake utakmice. Da i Senegalci igraju košarku, naši su doznali u ponedjeljak poslijepodne, jer je Senegal pobijedio Hrvatsku 77-75 u trećem kolu Svjetskog prvenstva u Španjolskoj

Senegalci su pobijedili Portoriko u prošlom kolu, ali igrači Jasmina Repeše nisu shvatili upozorenje. Gorgui Dieng i društvo pokupili su osam skokova u napadu u prvom poluvremenu i pobjegli na deset koševa razlike malo prije poluvremena (40-30). Na odmor se otišlo s 41-32 za Afrikance. 

Bez vodstva u drugom poluvremenu

U nastavku je Hrvatska izgledala nešto agresivnije, dopustila Senegalcima samo još dva skoka u napadu, ali što to vrijedi kad ni u jednom dijelu igre nije uspjela zabiti tri napada u nizu. Svaki opušteniji pokušaj polaganja naših - a bilo ih je šest - Senegalci su zaustavljali blokadama. 

Poslužio ih je i šut, pogotovo u posljednjim sekundama napada. Ukupno su zabili sedam trica iz 15 pokušaja, od kojih je najimpresivnija bila ona Dalmeide, na kraju napada, potpuno van ravnoteže, iz trka za 57-49 pred sam kraj treće četvrtine. 

Tomić bacanjima vratio Hrvatsku

Još malo agresivnosti u obrani i stalni prekršaji na Anti Tomiću vratili su naše do 60-62 polovicom posljednje četvrtine, prije nego je opet curilo u reketu - Dieng polaganjem i Faye zakucavanjem vraćaju Senegal na +6, prije posljednjeg pokušaja preokreta Repešinih igrača. 

Bogdanović je povezao pet poena za samo 69-70 dvije minute prije kraja, samo da bi Dieng svojim 27. košem vratio na +3 minutu i pol prije kraja. 

Bogdanović, Rudež i Simon promašili za produžetak

Bogdanović je potom promašio tricu za izjednačenje, Senegalcima je istekao i napad, pa na ulasku u posljednju minutu iza linije za tri poena nisu precizni Bogdanović i Rudež u istom napadu. 

Oliver Lafayette vratio je nadu tricom za 72-73 samo 20 sekundi prije kraja, ali nije dugo trajala. Bogdanović je faulirao Dalmeidu, koji zabija oba bacanja za 75-72, a onda Kruno Simon u posljednjem našem napadu pet sekundi prije kraja pokušava tešku tricu s osam metara preko ruke. Nije ni dirala obruč, Ndoye ju je uzeo i zabio dva slobodna bacanja, a Rudež dvije desetinke prije kraja tek postavio konačnih 77-75. 

Opet problemi s centrom

Treću utakmicu zaredom najbolji protivnički igrač je centar. Nakon Andraya Blatchea i Luisa Scole, Gorgui Dieng zabio nam je 27, uz osam skokova, tri asistencije i dvije blokade. Senegal ima dvije pobjede i jedan poraz nakon prva tri kola, baš kao i Hrvatska. 

Dario Šarić i Bojan Bogdanović zabili su po 15 za Hrvatsku, Ante Tomić od svojih 14 čak je 12 pogodio s linije slobodnih bacanja, a još se jednom pokazalo koliko je naša reprezentacija ranjiva ako ne ide vanjski šut. 

Ukupnih 7/26 za tricu zabrinjava, pogotovo jer je sljedeći protivnik Grčka. Poslije 1995. Grke smo na službenim natjecanjima pobijedili samo jednom - lani u Sloveniji...

Dobra je vijest dan odmora nakon teškog otvaranja SP-a. Utakmica s Grčkom igra se u srijedu u 20 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 297
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani