Obavijesti

Sport

Komentari 0

Košarkašice završile teškim porazom u Beogradu: Ušle smo u utakmicu nekako malaksalo...

Košarkašice završile teškim porazom u Beogradu: Ušle smo u utakmicu nekako malaksalo...
3

Kod Hrvatske je najkorisnija bila Shavonte Zellous s 27 poena, dok su Iva Slonjšak i Matea Tadić ubacile po osam poena, a kapetanica Ana-Marija Begić je uz dva poena upisala 9 skokova

VIDEO

U beogradskoj dvorani "Ranko Žeravica" odigrala se, za Hrvatsku, posljednja kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo košarkašica 2023. godine. Hrvatice su izgubile od Srbije 85-57.

Pokretanje videa...

02:20

Uz domaćine Sloveniju i Izrael, na Europsko prvenstvo za žene su se već izravno plasirale Španjolska, Italija i Latvija, a na europsku smotru putuje još sedam reprezentacija pobjednika skupina te četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije kvalifikacija. No, s obzirom da se Hrvatska našla u skupini s reprezentacijom Srbije, aktualnim europskim prvakinjama i polufinalisticama Olimpijskih igara u Tokiju, upravo je što manja koš razlika igrala ulogu za odlazak Hrvatske na Europsko prvenstvo kao drugoplasirane reprezentacije.

Srbija je utakmicu otvorila šuterski izvanredno učinkovito, o čemu svjedoči i podatak o devet ubačenih trica iz 15 pokušaja u prvom poluvremenu. Hrvatice su donekle držale korak i održavale prihvatljivu razliku od 15 poena sve do polovine treće četvrtine. Izlaskom s terena Ana-Marije Begić, Matee Tadić i Andrijane Cvitković zbog upisanih pet osobnih pogrešaka, dok ih je Patricia Bura skupila četiri, rezultat postaje sve nepovoljniji po izglede Hrvatske za odlazak na Europsko prvenstvo. U konačnici semafor je pokazao +28 za Srbiju pri rezultatu 85-57.

Kvalifikacije za EP, Hrvatska - Srbija

Kod Hrvatske je najkorisnija bila Shavonte Zellous s 27 poena, dok su Iva Slonjšak i Matea Tadić ubacile po osam poena, a kapetanica Ana-Marija Begić je uz dva poena upisala 9 skokova. Srbiju je predvodila Jovana Nogić s 21 poenom i 10 skokova.

Reprezentativka Andrijana Cvitković rekla je:

- Ušle smo u utakmicu malo malaksalo, a protivnicama se otvorio šut. Tu smo imale problema s obrambenim zatvaranjem, a s druge strane nam u korist nije išla realizacija šuta. Nažalost, rezultat je takav kakav je.

Izbornik Stipe Bralić zaključio je:

- Znali smo da igramo protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta koja je bila u kompletnom sastavu, a mi smo došli jako oslabljeni. Otvorili su utakmicu šuterski jako dobro, napravili petnaestak razlike, a njihove su igračice jednostavno moćnije i iskusnije. U drugom poluvremenu smo se borili koliko smo mogli, držali razliku, što je u nekim kombinacijama, ovisno o rezultatima, bilo i dovoljno za prolaz. No, u posljednjih 15 minuta bio je izrazito nepovoljan sudački kriterij kada su nam tri igračice izašle van s po pet osobnih pogrešaka, što im je omogućilo da naguraju do 28 poena razlike. Poraz je visok, no njihove i jedanaesta i dvanaesta igračica su dio ove reprezentacije koja na svakom velikom natjecanju igra ključnu ulogu za medalje. Puno su bolje i šutirale, predaleko su nas izgurale od koša, a mi nismo imali dobar šut za tri poena i promašili smo neke lakše situacije ispod koša. No, rezultat je ipak previsok u odnosu na ono što smo pokazali na terenu.

Srbija ima 3-0, Hrvatska 2-2, Bugarska 0-3.

Standings provided by Sofascore
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao