Obavijesti

Sport

Komentari 61

Košarkašima dobrih 28 minuta dovoljno za -18 u Španjolskoj

Košarkašima dobrih 28 minuta dovoljno za -18 u Španjolskoj
1

Na pripremnom turniru u Badaloni naša je reprezentacija poražena od Španjolske s 82-64. Hrvatska je vodila do pred kraj treće četvrtine, pa se u potpunosti raspala...

VIDEO

Odlična igra Bojana Bogdanovića, koji je zabio 14 poena u prvom poluvremenu, dovela je Hrvatsku do prednosti od 40-38 na odmoru. 

I na početku drugog dijela naši su se dobro držali. Preko Luke Babića, Damira Markote, Darija Šarića i Ante Tomića izgradili su prednost 55-52 dvije minute prije kraja treće četvrtine, prije nego su Španjolci maksimalno iskoristili "prijateljski" sudački kriterij i serijom 22-2 riješili pitanje pobjednika. 

Španjolci su šutirali 42 slobodna bacanja, naši samo devet, a u dosuđenim prekršajima bilo je Hrvatska - Španjolska 34-15... Bez obzira na suđenje na ovom pripremnom turniru, Španjolska je pokazala zašto je favorit za ulazak u finale Svjetskog prvenstva. 

Gasoli i Ibaka presnažni

Braća Gasol kontroliraju reket (Pau 18 poena i 7 skokova, Marc 11 i 7), kad se umore, s klupe uđe Serge Ibaka (13 i 11) koji je svojim fizičkim mogućnostima isprepadao sve naše igrače. 

Iz vanjske linije sve je predvodio Juan Carlos Navarro s 14 poena. Španjolci su toliko jaki, da im i Sergio Rodriguez kao MVP Eurolige ulazi kao tek četvrto bekovsko rješenje (Rubio, Llull, Calderon). 

Kod Hrvatske vrijedi istaknuti dobar početak, kad je Bogdanović zabio devet od prvih 15 poena naše reprezentacije. Nekoliko dobrih poteza Luke Žorića i Krunoslava Simona bilo je dovoljno za ostanak u egalu kroz drugu četvrtinu, a osim Babićeve reakcije kroz treću četvrtinu, drugo poluvrijeme treba što prije zaboraviti. 

Iako je u pripremama rezultat uvijek u drugom planu, zabrinjavajuće je što su naši još jednom pretrpjeli veliku seriju u završnici utakmice, baš kao protiv Francuske, Srbije i Grčke na turniru u Pauu.

Hrvatska u četvrtak u Badaloni igra za treće mjesto protiv Meksika, kojeg je Ukrajina pobijedila sa 73-55.

Španjolska - Hrvatska 82-64

  • Španjolska: P. Gasol 18 (7 skokova, 4 blokade), R. Fernandez 5, S. Rodriguez 6, J. Navarro 14, J. Calderon 3, F. Reyes, V. Claver 4, R. Rubio 4, S. Llull 4, M. Gasol 11 (7 skokova), S. Ibaka 13 (11 skokova)
  • Hrvatska: A. Tomić 7, L. Andrić, B. Bogdanović 17, D. Šarić 6, D. Rudež, R. Ukić 5, K. Simon 5, D. Markota 6, L. Žorić 8, O. Lafayette 2, M. Hezonja, L. Babić 8. (U sastavu nisu bili Miro Bilan i Mario Delaš.)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika