Obavijesti

Sport

Komentari 8

Košarkaška antipropaganda završila pobjedom Cedevite

Košarkaška antipropaganda završila pobjedom Cedevite
1

U 5. kolu A-1 Lige za prvaka košarkaši Cedevite u gradskom derbiju svladali su Zagreb 95-87 nakon produžetka i došli do četvrte pobjede. Suci nisu briljirali

VIDEO

Cedevita je u Trnskom pobijedila Zagreb 95-87 nakon produžetka. Utakmica je neizvjesnošću nadoknadila zabrinjavajući nedostatak kvalitete igre dvaju naših ponajboljih klubova.

S jedne strane aktualni prvak, s druge pobjednik Kupa. S jedne strane naš ovosezonski euroligaš, s druge momčad koja će nas u najjačem europskom natjecanju predstavljati iduće sezone. No dugo je izgledalo da se u školskoj dvorani u Trnskom zapravo odvija sat tjelesnog odgoja, a djeci sude trojica koja su ostala po strani nakon biranja momčadi.

- Komentirao bih suđenje, ali ne smijem – kratko je rekao trener Cedevite Dražen Anzulović, a njegov kolega i imenjak Brajković potpuno se složio s takvim odgovorom.

Nije se moglo govoriti o navlačenju na nečiju stranu, već jednostavno o lošem suđenju s puno čudnih odluka i kompenzacija. Siniša Herceg, Tonči Anzulović i Tomislav Ercegović nisu se proslavili, posebno potonji i najneiskusniji Ercegović, koji je Kruni Simonu propustio dati tehničku nakon što ga je kapetan Zagreba sočno poslao u ''mjesto rođenja'' da ga cijela dvorana čuje. Za kaznu ga je tek prijeko pogledao.

Simon je bio standardno dobar. Zabio je 20 koševa uz devet skokova i pet dodavanja te oduševio s nekoliko karakterističnih poteza, a Damir Markota, koji silom prilika mora igrati centra, zabio je 24 uz 12 skokova. Na drugoj strani Marino Baždarić ubacio je 20, nakon dugo vremena zabljesnuo je Dontaye Draper (19 poena, pet asista), dok je Tomislav Lex Petrović fanatičnom borbenošću pokazao zašto je ljubimac Cedevitinih navijača.

Zagreb je vodio skoro cijelu utakmicu, a dvije minute prije kraja imao je osam poena prednosti, no razlika se začas rastopila i ušlo se u produžetak. U dodatnom periodu Cedevita se nametnula i povela, a ''mravi'' su imali šansu za novi produžetak. Međutim, Sašo Ožbolt je na minus tri desetak sekundi prije kraja imao otvoren šut za tricu, no iznenada se odlučio na ulaz i brzi pokušaj za dva poena. Nije očekivao da će još brži biti Chris Warren, koji mu je prišao s leđa, blokirao ga i riješio utakmicu.

- Valjda mu je nestalo kisika u glavi – slegnuo je ramenima Dražen Brajković.

Cedeviti je to četvrta pobjeda u pet kola, a Zagrebu drugi poraz. U subotu ''mravi'' gostuju u Zadru, a poraz bi im ozbiljno ugrozio plasman u doigravanje, dok Cedevita ugošćuje šibenski Jolly JBS.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini