Sport

Komentari 79

Košarkaška Severina: U Napulju su mi rekli da ne izlazim iza 22

Košarkaška Severina: U Napulju su mi rekli da ne izlazim iza 22

Za mene je Antonija Mišura najljepša košarkašica koju sam vidjela. A što se tiče Severine, imamo neke zajedničke crte lica, priča nam talentirana hrvatska košarkaška reprezentativka Josipa Silov

Ima li hrabrih muškaraca koji mi se ne plaše prići? Ima. Najbolji ulet? Hm, mala ti si čista devetka, fali ti onaj jedan ja da bi bila desetka, kaže Josipa Silov (22), hrvatska reprezentativka.

Nakon šest godina hrvatska košarkaška reprezentacija plasirala se na Europsko prvenstvo.

- Mislim da na Euru možemo napraviti jako dobre stvari. Pogledajte rukometašice, otišle su bez ikakve vike i pompe i uzele medalju. Napravile su čudo, gledala sam svaku utakmicu i one nam moraju biti zvijezda vodilja - kaže Josipa.

POGLEDAJTE VIDEO: Antonija Mišura na tretmanu

Lijepu hrvatsku košarkašicu mnogi uspoređuju s Antonijom Mišurom i Severinom.

- Ne znam, možda je tima koji to govore ispala leća taj dan ili puklo staklo na naočalama. Za mene je Mišura najljepša košarkašica koju sam vidjela. A što se tiče Severine, imamo neke zajedničke crte lica - kaže Josipa.

Studentica je treće godine Kineziološkog fakulteta.

- Ako me pitate učim li u autobusu na putovanjima, odgovor je ne. Stignem sve, profesori su odlični.

'U Napulju su mi rekli da ne izlazim iza 22 sata'

Košarku je počela igrati sa šest i pol godina.

- Sestra Gabrijela je počela igrati košarku i ja sam s mamom Ankicom došla na trening. Iste sekunde sam se zaljubila u taj sport i nisam trenirala ni jedan drugi sport. Rođena Vodičanka pola godine provela je u Napulju.

- Bilo je odlično. Jednog dana bih se htjela opet tamo vratiti, makar turistički. Ljudi su mentaliteta kao i Dalmatinci, uvijek vedri i nasmijani. Živjela sam u kući s dvije Talijanke, Bugarkom, Litavkom i jedno vrijeme s igračicom iz Vodica, Josipom Ivas. Imali smo jednu krasnu gospođu koja nam je kuhala. Je li opasan grad? Ha, direktor kluba nam je rekao da ne izlazimo poslije 22 sata, pridržavala sam se toga, pa nisam ni dolazila u iskušenje koliko je opasno.

Dok je igrala u Napoliju, Josipa je snimila i spot. Bila je to novogodišnja čestitka. I nije joj, tek da znate, bilo prvi put da glumi.

- Dok sam bila učenica sedmog razreda, glumila sam u kazalištu. Predstava se zvala ‘Bajka o kraljevim trešnjama’. Glumila sam kuharicu, nažalost, moj lik nije imao ime. U scenariju je bilo da moram vikati na kralja - kaže kroz smijeh Josipa.

'Pogledala sam sve Draženove utakmice'

Kao Vodičanka, ima samo jednog uzora.

- Dražen Petrović! Pogledala sam valjda sve njegove utakmice, njegova predanost košarci i rad mogu biti uzor i smjernica svim sportašima.

Kako se nosite s korona virusom u sportu?

- Bila sam pozitivna na COVID, ali nisam imala nikakve simptome, osim glavobolje. Ne bojim se, iako u našoj ligi nemamo testiranja. Testirali smo se u reprezentaciji, kad smo igrali protiv Njemačke i sve smo bile negativne.

Josipa će predvoditi Hrvatsku na Euru. Šest godina smo čekali. Ajmo, cure, donesite nam medalju.

Najčitaniji članci